Xelibri Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Witam ! Mam do Was pytanie natury technicznej.Mianowicie chodzi o mój zepsuty obrotomierz.Pewnego dnia jadę sobie, patrze na obrotomierz a wskazówka "leży" :clap: Wiecie co może być przyczyną i ewentualnie jak można to naprawić ?Nie wiem czy mam oddawać do mechanika i płacić kase czy uda mi się to samemu naprawić :icon_mrgreen: .Pozdrawiam i liczę na wasze odpowiedzi na ten temat :buttrock: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 A nie wiesz jaki to obr? Elektroniczny czy zwykły mechaniczny (na linke). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xelibri Opublikowano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 No właśnie nie wiem, i nie wiem jak to sprawdzić :icon_mrgreen: Podejrzewam, że na linke, ale pewny nie jestem :buttrock:Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Zobacz czy z obr (od dołu) wychodzi taka gróba linka (oczywiście w pancerzu) Jesłi tak to zapewne linka się urwała. Wymiana jest dziecinnie prosta. Odkręcasz panceż od obr wuciągasz starąą linke z pancerza, wkładasz nową, przykręcasz i sprawdzasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 W nsr jest elektryczny. Sprawdz moze bezpiecznik sie spalil? jezeli elektryka cala swiruje to bezpiecznik a jezeli sam obrotomierz to posprawdzaj kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xelibri Opublikowano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Sprostuje, że to NSR 50 :banghead: Ide posprawdzać kable.A jak to bezpiecznik to gdzie on się może znajdować ? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 w obrotomierzu oczywiscie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Jak moze byc elektoniczny obrotomierz jak masz wskazowke :) . Linka ci padla mowilem ci :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 moze i jest w NSR elektroniczny, ale to w tej wersji z 2010 roku lub nowsze. chyba kazda honda 50-80ccm ma obrotomierz na linke i tak ma byc. jak juz pisali wymiana jest dziecinnie prosta- a koszt linki- w zaleznosci od jakosci to ok 15-20 do 70-90 zlotych(honda)musialbys najpierw wyjac linke i sprawedzic czy to napewno ona- po prostu sprawdzic czy nie jest nigdzie ukrecona kiedy wyjmiesz ja cala z pancerza(od strony slimaka(to takie okragle cos przymocoweane pomiedzy lewa laga a kolem) pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 teś to też walnął linka jest przymocowana w silniku oczywiście i tam jej należy szukać a linka jest po stronie prawej przymocowana w kape od strony sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 racja racja, zwracam humor:D :) :buttrock: :biggrin: :biggrin: :crossy: :) ;) ;) pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Witam pozwole sobie skorzystać z tematu mam ptytanie jak i gdzie podłącza sie obrtomierz elektroniczny.Za odpowiedzi z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Jak moze byc elektoniczny obrotomierz jak masz wskazowke . Linka ci padla mowilem ci no i co z tego że ma wskazówke nsr 125 też ma wskazówke a linki tam brak.........(elektroniczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 bo mowiac elektroniczny to nie znaczy ze ma ekranik i cyferki lataja itp tylko zamiast linki to ma naped elektryczny ...Obrotki dziela sie na :MechaniczneElektroniczne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi