Skocz do zawartości

zdanie na karte motorowerową

Gość Punkbuster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

chciałbym sobie zrobic karte motorowerową ale słyszałem na czym to polega wiem ze jest test pisemny i praktyczny ale w mojej szkole nie ma motoroweru i tszeba przyniesc swoja maszyne a ja mam manuala powiedzicie jakie są przeszkody na jezdzie np. slalom itp.

z gory dzieki :)

Jak ja robiłem kartę motorowerową "naście" lat temu to na części teoretycznej siadaliśmy przed egzaminatorem i odpowiadaliśmy na pytania, głównie ze znaków drogowych. Część praktyczna to jazda w ósemce. Również na własnym motorowerze.

Od tamtego czasu pewnie się coś zmieniło ale może Ci się to przyda.

O ile dobrze pamiętem to też zdawałem na ogarze 200. Większych przeszkód nie widzę. Ja miałem tylko lekko podniesione obroty, żeby jechał bez gazu, bo trzeba było ręce na zakrętach wystawiać i głowę odwracać.

Edytowane przez Dziqz-tr

A ja dostałem do ręki test z pytaniami w stylu: ,,Czy motorowerzysta musi miec kask" itd. 15 min, potem gość sprawdzał (można było zrobić chyba max 4 błędy). Oczywiście zdałem :) . Tobie też życze takiego exama :) .

Pozdr.

Ja też mam zamiar zdawać w szkole chodź z tego co słyszałam można też zdać karte motorowerową na policji. Wiem tyle że w moim mieście na praktycznym jest policja i każdy musi mieć swój motorower. Pociesze Cię tym że w tamtym roku na 40 osób przystępujących do egzaminu praktycznego zadały wszystkie. :)

Heh mnie pytali znaków i jakiś prostych przepisów.A egzamin w naszej szkle też jest tylko w maju. Z jazdy to była ósemka i pare pierdół :PP Poprostu banalne żeczy.

p.s a zdawałem mtx-em 80 z pożyczoną tablicą od kolegi :):D:D:D

Ja jak zdawałem trzy lata temu w Katowickiem WORDzie, to wyglądało to mniej więcej tak:

Teoria - to kilka pytań odnoście znaków drogowych

Praktyka - jazda po ósemce, i ruszenie na wzniesieniu Yamahą Neo's.

To był piękny egzamin, a nie to co ja teraz musze przeżywać żeby zaliczyć "B" ... :)

Ja zdawałem stosunkowo niedawno więc jestem w temacie :)

Pytania ze znaków, o przepisy i pokazał kilka skrzyżowań i miusiałem pokazać kto przejedzie pierwszy i kto potem...

Część praktyczna to: slalom(z migaczami), ósemka(również z migaczami), podjazd na górke, zatrzymanie sie na niej i ruszenie no i oczywiście zaparkowanie :) To tyle. Tyle, że zdawałem w ośrodku a nie w szkole.

80 możesz przyjechac oni nie maja prawa ci sprawdzic jaki masz cylinder wiec mozesz nawet chopperem nic ci nie mogą powiedzieć tyle ze zdajesz na motorower a nie na prawko A

miachał1 a co jesli nie ma sie migaczy :) ??

płaciłeż za zrobienie karty

no pytanie nie było skierowane do mnie, ale chciałbym się pochwalić że koszt mojej karty to 3,60 zł (czyli dwa bilety autobusowe :bigrazz:). W wakacje 2003 katowicki WORD prowadził akcje, i kto chciał to robił karte rowerową / motorowerową. Miało to na celu propagowanie bezpieczeństwa czy coś tam wśród najmłodszych użytkowników dróg :biggrin: