HaryPL Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 Vitam !panowie pomozcie,zmienilem wirnik przy etz250 i ladowanie jest dopiero od 2000 obrotow i do tego troche slabe.jak jezdze caly dzien to siadda mi akumulator..co to moze byc?pliska pomozcie bo nie moge smogac na mojej bryce.z gory dzieki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2003 najlepiej jakbys sprawdzil szczotki, moze juz sa wytarte i sprezynki nie dociskaja ich dobrze do pierscieni wirnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2003 ja mialem podobny problem jak zmienilem wirnik ale ja to dlugo jezdzilem bez jakiegokolwiek ladowania wiec mi sie chyba od tego spieprzyl regulator napiecia ktory znajduje sie pod siedzeniem bo tez mialem ladowanie tylko na wysokich obrotach ale u mnie to dopiero na 3000 i motor caly czas chodzil na wysokich obrotach nawet regulacje gaznikiem nic nie pomagaly a po zmianie regulatora wszystko wrocilo do normypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 20 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2003 Czesc.jest pewien myk o którym mało kto wie. otóż może się zdażyć że wirnik gdzieś ocoera o stojan. W tym momencie zanika pola magnetyczne. Warto to sprawdzić. Wirnik musi sie3dzieć dokładnie na środku. Szczelina powinna być w zakresie około 0,2mm.Druga sprawa. To stan szczotek o czym pisali poprzednicy. Czy regulator jest sprawny można stwirdzić w nastepujący sposób. 1. Odpalić moto i poprzez żarówke 21W/12V podać napięcie z akumulatora na szczotkę +12 uzwojenia wzbudzania. To jest to miejsce do którego jest podączony reguletor. Oczywiście regulkator należy odłączyć od alternatora. Jeżeli podanie napięcia spowoduje wygenerowanie prądu to wine ponosi regulator. Mozna jescze podłączyć w szereg z regulatorem to jest z jego wyjściem amperomierz. Może byc miernik uniwersalny z zakresem do 20 A lub 6. po uruchominiu silnika powinien płunać prąd w okolicach ,04 - 1,2 A. może się zmieniać w zależności od obrotów. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 20 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2003 Mz majster?tzn.ze na wolnych obrotach powiniem plynac prad o natezeniu 0d 0,4 do 1,2 ampera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 21 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2003 Hej.Wartość prądu jest podana orientacyjnie powinien on si emieścić w tym przedziale. Oczywiście nie znaczy że może on moeć wartość np. 4 A czy 20 mA. Przy największych obrotach jest on największy. Odwrotnie przy najmniejszych przyjmuje największą wartość. NARA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 26 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2003 vitam!!:)mam swietna wiadomosc etka dziala elegancko-ladowanie od samego odpalenia jest!popsute okazalo sie uzwojenie stojana alternatora panowie...dzieki bardzo za pomoc..pozdrowkaMZ etz 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 no u mnie jest ładowanie od około 3- 3.5 tys rph, szczotki są ok - czyli od czego zacząć?? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 15 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2003 vitam!!:)mam swietna wiadomosc etka dziala elegancko-ladowanie od samego odpalenia jest!popsute okazalo sie uzwojenie stojana alternatora panowie...dzieki bardzo za pomoc..pozdrowkaMZ etz 250 - te uzwojenie naprawiałeś czy od razu wynieniłeś cały alternator"?? jak je sprawdzić?? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi