BartekJ Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Ja pier...e, przecież to śmierdzi na odległość złodziejstwem i szwindlem. Każdy autoryzowany diagnosta, jak coś takiego by zobaczył, powinien zatrzymac dowód, albo nie podbić przeglądu. Już nie mówię o kontroli policyjnej albo o tym, jaki przekręt poszedł w Urzędzie Komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Ja pier...e, przecież to śmierdzi na odległość złodziejstwem i szwindlem. Każdy autoryzowany diagnosta, jak coś takiego by zobaczył, powinien zatrzymac dowód, albo nie podbić przeglądu. Już nie mówię o kontroli policyjnej albo o tym, jaki przekręt poszedł w Urzędzie Komunikacji.nie no bez przesady :buttrock: Poprostu taki sprzet to rarytas. 125 na motorower w dowodzie masz wpisane ze 50ccm i nikogo nie opbchodzi jak jest naprawde. Prawda jest taka ze 99% motocyklistów a zwłaszacza enduro załatwia przeglady jadac do diagnosty bez motoru z samym dowodem. Gliniaż nie jest rzeczoznawcą zeby oceniac czy cylinder jest duzy czy nie :) jego to wali bo on ewentualnie sprawdzi nr ramy zeby wiedzec ze to jest w ogóle to moto. Tak z reką na sercu czy komukolwiek z was policja patrzyła na silnik czy to jest własnie ta pojemnosc j0aka jest w dowodzie?? Bo mnie tak na serio to jeszcze nigdy policja do az tak szczegółowej kontroli nie zatrzymała. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Chodzi mi o tę suzuki z aukcji powyżej. Kontaktu tel żadnego, choć allegro ma pewnie namiar na sprzedającego-pytanie, czy prawdziwe...? W takie bagienko nie chciałbym się pchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali50 Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Dzięki za odpowiedzi ale z tym suzuki to naprawde ktos przesadził albo to jest jakiś wkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Prawdopodobnie to pomyłka w dowodzie, na 4um już ktoś ( nie pamiętam kto ) pisał że miał w rubryce rodzaj nadwozia wpisane izoterma. Przy przeglądzie, jeśli się dopatrzą, zatrzymają dowód i błąd najnormalnie trzeba będzie poprawić. Żadnej draki nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joniec Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Niema takiej mozliwości żeby zarejestrować 125 na motorower. Żaden wydział komunikacji nie może tak zrobić. A że robią to wiem ale ja osobiści za żadne pieniądze bym tak nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 na allegro przed wczoraj byla suzuki gsxr 750 na motorower:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128330904pozdrawiam to była zwyczajna ŚCIEMA :D Ktoś wziął te zdjęcia z bikepicsa i wkleił tablice rejestracyjną w Paincie :P Zwykły żart :crossy: Pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Ja miałem DT125 zarejestrowaną na 50 i policja sie do tego nie przyczepiała. oczywiście jak jechałem i chcieli mnie zatrzymać to sie nie zatrzymywałem bo i tak by powiedzieli że to nie motorower bo wiadomo że motorower jest tylko do 45km/h ale jak stałem gdzieś na poboczu i sie zatrzymali to inna sprawa. wtedy brali dokumenty patrzyli oc sprawdzili sobie numery przez szczekaczke i to wszystko, czasami sie zapytali czy to oby napewno jest 50 bo nie wygląda to wtedy "no teraz te japońce robią takie masywne rzeczy, to nie komarek...." oddawali dowód i jechałem dalej. Diagności nie mają nic do rzeczy bo wiadomo że motorower ma bezterminowy przegląd.... Więc moim zdaniem można śmiało śmigać na 125/50 tylko trzeba ostrożnie z prędkością. A co do pojemności na cylindrze to oczywiście ją trzeba koniecznie zetrzeć ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Punkbuster Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 według nowego prawa unijnego nr silnika nie ma znaczenia ważna jest tylko rama wiec silnik można sobie zmieniac tylko rama musi byc taka sama :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi