Wioslarz Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Mam problem z przednim hamulcem w moim gpz! jest on poprostu za słaby! Klocki niby sa dobre tarcza juz troche zjechana ale wlasnie i stad moje pytanie! Jaka powinna byc minimalna grubosc tarczy aby dobrze dziala hamulec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 >Jaka powinna byc minimalna grubosc tarczy aby dobrze dziala hamulec?? moim zdaniem sama grubosc tarczy nei ma nic do rzeczy jesli chodzi o sprawnosc hamulca! jesli nie ma jakis glebokich,szerokich rowow to pod wzgledem sprawnosci bedzie oki! na twoim miejscu sprawdzil bym :-czy sie tloczki w zacisku nie zapiekly,- zacisk na prowadnicach nie zapiekl,- nie wiem czy masz,a jesli tak to jak sterowany jest anti dive bo czasem przez to urzadzonko swiruja hamulce...- no i jesli tu jest wszystko OK to moze pompa juz ma dosc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepezeter Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Mam problem z przednim hamulcem w moim gpz! jest on poprostu za słaby! Klocki niby sa dobre tarcza juz troche zjechana ale wlasnie i stad moje pytanie! Jaka powinna byc minimalna grubosc tarczy aby dobrze dziala hamulec?? najlepsza metodą poprawy hebla w gpz jest wymiana na stalowy oplot i zaslepienie anynurka to ustrojstwo zabiera dużo ciśnienia z układu, po takich wymianach ja mam hamulec jednopalcowy i nawet stopale moge robić a minimalną grubość tarczy masz wybitą na jej piascie Edytowane 22 Września 2006 przez giepezeter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi