Skocz do zawartości

muli na wysokich obrotach

wojtas100
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przejechalem sie dzisiaj na moto, no i powyzej 10, 11 tys obr/min moto zaczyna mulic - mam na mysli ze nie przyspiesza juz i nie chce sie wyzej wkrecac.

pare dni nie jezdzilem bo mialem pusto w baku, dzisiaj zatankowalem na orlenie zwykla 95, wiec moze cwaniaki maja jakas chrzczona (nie wiem)

tez wczoraj sprawdzalem filtr powietrza (nie wyjmowalem go ani nie wykrecalem), po prostu podnioslem bak zeby sprawdzic czy jest w miare nowy :biggrin: no i byl k&n (moto mam kolo miesiaca)

aha to gsx-r 750 rok 2000

dzieki za odpowiedzi, pozdro

przejechalem sie dzisiaj na moto, no i powyzej 10, 11 tys obr/min moto zaczyna mulic - mam na mysli ze nie przyspiesza juz i nie chce sie wyzej wkrecac.

pare dni nie jezdzilem bo mialem pusto w baku, dzisiaj zatankowalem na orlenie zwykla 95, wiec moze cwaniaki maja jakas chrzczona (nie wiem)

tez wczoraj sprawdzalem filtr powietrza (nie wyjmowalem go ani nie wykrecalem), po prostu podnioslem bak zeby sprawdzic czy jest w miare nowy :biggrin: no i byl k&n (moto mam kolo miesiaca)

aha to gsx-r 750 rok 2000

dzieki za odpowiedzi, pozdro

a juz chcialam pytac co to za moto..... :biggrin: Sprawdz jeszcze raz ten filtr......

ok posprawdzalem no i wyszlo ze nie jest to ani zla benzyna ani filtr powietrza...

jakies sugestie?

edit:

na luzie moto kreci do odciecia

dodam ze taka sytuacja wystepuje na wszystkich biegach i predkosc max spadla do ok 240km/h na 6 biegu :/

Edytowane przez wojtas100

Jeśli masz filtr K&N to go solidnie upierz i nasącz olejem. Mimo iż wizualnie jest czysty, faktycznie może być ostro zabity.

Jeśli to nie filtr i złe paliwo, to czeka Cie solidny serwis. Może coś z drogą paliwową nie tak, ewentualnie jakiś czujnik sie położył. ECU nie wywala żadnego błedu??