DonMariano Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Witajcie, Czy normalnym jest fakt brania oleju przez virażkę w ilości ok. 100 ml na 1000 km ?Proszę o opinię na ten temat...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Ciężko powiedzieć. Ale 100ml na 1000km to nie jest dużo i chyba nie należy się tym zbyt mocno przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 WitamTo pewnie zależy od stylu jazdy ale nie zauważyłem aby moja brała olej. Fakt że jeżdzę ok 44km do pracy w miare jednostajnie 70-90 ( do 3000 obr) ale zdarza sie że i 130 chwilę pojadę. Sprawdzę poziom rano ale jak do tej pory ciągle jest ten sam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Jak jeżdżę do 110km/h (około 4tys obr.) to moja nic nie bierze, ale wystarczy pogonić ją tak około 130 lub więcej to troszkę sobie wypije :notworthy: Jeśli mówisz, że znika 100ml/1tys km to nie martwiłbym się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekb Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Szczerze mówiąc u mnie jest podobnie. Przez pierwsze 2000km nie wzięła nic. Dopiero Jej się uczyłem i nie przekraczałem 110km/h. Teraz, gdy już czuję się ciut pewniej i jeżdżę szybciej, trochę oliwy dolewać trzeba. Jeśli przy gwałtownym przyspieszaniu zapala mi się lampka, znaczy to, że trzeba dolać. W ogóle, jeśli poziom oleju jest mniej więcej w połowie okienka, lampka zapala się dość często, dlatego też staram się utrzymywać poziom ok. ¾. Myślę, że nie ma co robić z tego powodu tragedii. Czytałem gdzieś, że w silnikach widlastych starszej konstrukcji, chłodzonych powietrzem, niewielkie spalanie oleju jest rzeczą normalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi