silencium Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Dałem pokręcić manetką jednemu bąkowi. Przekręcił maksymalnie w dół wprowadzając silnik na obroty rodem z bolidów Formuły 1. Zanim zdążyłem zareagować cos w silniku pier...o. Odpaliłem ponownie, usłyszałem jakieś stuki, z rury leciał dym i natychmiast wyłączyłem zapłon. Zdjąłem pokrywe od głowicy i zauważyłem, że jeden z zaworów wydechowych jest niżej o jakies 2 centymetry od popychacza. Zerwało się to mocowanie trzymające zawór ze sprężyną. Możliwe jest, że zawór uderzył w tłok i zrobił w nim dziurę? Tak powiedział mi przez telefon mechanik, przy okazji zasugerował, żebym już szukał innego silnika.Może tylko zawór się pokrzywił? Obawiam się, że jeżeli zawór opadł tak nisko i nie podnosi się gdy pokręcę rozrusznikiem, to albo jest ta cholerna dziura w tłoku, albo kawałek zaworu wewnątrz cylindra się ułamał i go zmasakrował. Ile kosztowałby silnik do GSXR 750 1989r (kocie oczy)? Jakie roczniki pasowały by do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 dlatego nic juz nie kręc silnikiem ,moze akurat uda sie odratować ,a prognozować nie ma co,najlepiej sciągnąc głowice i obadać .... powodzenia seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Zawor uderzyl w tlok i sie skrzywil, dlatego sie nie rusza, a czy zrobil dziure w tloku to zobaczysz po zdjeciu glowicy. Ja uwazam ze niekoniecznie, ale i tak gora silnika jest do roboty ( na oryginalnych czesciach ).W zwiazku z kosztami radze przejrzec na Ebay i w polskich sklepach handlujacych uzywkami ceny silnika Bandita 1200 pierwszej generacji, lub GSXF 1100 - niezla zabawa jak wlozysz go do swego nadwozia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi