tomason2 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Nurtuje mnie jedna rzecz. W jednej instrukcji obslugi do wski pisze, ze wsk 125 ma miec swiece o wartosci cieplnej F80 a w drugiej pisze F100. To samo dotyczy przerwy na przerywaczu. W jednej pisze 0,2-0,3 a w drugiej 0,3-0,4. Kurde to jak to wreszcie jest ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Gdzie widziałem, to w każdej WSK 125 jest świeca F80, w WSK175 jest F100, coś chyba przeoczyleś, czy źle przeczytałeś. F100 w 125 jest za zimna, syf się tworzy na elektrodach, a F80 w 175 jest przegrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 WitajcieMam dylemat u mnie w mieście sa takie stacje Orlen,Shell,BP i niedaleko Rafineria Trzebinia niewiem na której stacji najlepiej tankować :biggrin: myśle sobie tak ze może dobre paliwo byc przy rafineri bo tam niezdąza ochrzcic ;) jak wy sądzicie prosze o rady :Psprawdź jeszcze raz ale dobrze bo jest napewno dokładnie tak jak napisał Lukass POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 mgr inż. Henryk Załęski W książce "NAPRAWA MOTOCYKLI WSK M06B3, M21W1, M21W2, M21W2S" pisze....WSK M06B3 poj. 125ccm, przerwa na przerywaczu 0,2-0,3mm, świeca F80. W książce "JEZDZE MOTOCYKLEM WSK" pisze wsk 125ccm M06B1 i M06B3 przerwa na przerywaczu 0,3-0,4mm. Swieca.... no kurde jednak źle przeczytalem F80 No to sprawa zwiazana ze swieca zaplonową rozwiązana, a co z przerwą na przerywaczu ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Ustawim na przerwę 0,3-0,4mm i jest git, ale bardziej przybliżam sie do tej dolnej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 ustaw 0.3 u bedzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 No ok, ale jak powinno być ksiązkowo z tą przerwą na przerywaczu ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Ustaw na 0,3mm. Powinjo być ok. to jest wartość wyjsciowa. Póxniej jak będziesz jeździł na włączonych światłach, to jeśli bedzie moto przerywać, to zmniejszysz przerwę, ale wątpię, bo taka jest i tak dobra, chyba, że silnik już z lekka padaka i reszte trzeba też wyregulowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 idz na kompromis! zaloz f90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniano wfm Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Według ksiazki H.Załeskiego wartosc cieplna wynosi F80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkuu Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Przerwa pomiędzy młotkiem a kowadełkiem powinna byc 02-0,3mm.Świeca F80 Pozdro :cool: Przerwa pomiędzy młotkiem a kowadełkiem powinna byc 02-0,3mm.Świeca F80 Pozdro :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi