jurjuszi Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) To ja jeszcze troche podrążę temat. Jurjuszi napisał że egzaminator może przerwac egzamin gdy coś mu sie nie spodoba i stwierdzi że nie panujesz nad maszyną. Dziwne to troszke, chyba sa na to jakieś wytyczne i przepisy. Co za różnica czy silnik wyje czy nie, wazne przy ruszaniu pod góre jest to, aby pojazd sie nie stoczył do tyłu bo to spowoduje zagrożenie na drodze. Tak samo są chyba jakieś wytyczne jak sie pokonuje ósemke a nie jest to, a przynajmniej nie powinno być zależne od widzimisie egzaminatora. Tak mnie się przynajmniej wydaje.Teoretycznie masz stuprocentową rację. Tak właśnie powinno być, a jakie jest życie wiemy przecież dobrze. Niedawno ktoś pisał, że zdawał na 'B' i w samochodzie zacinał się hamulec ręczny - pojazd był ewidentnie niesprawny (!) - samochódł gasł więc przy ruszaniu. Egzaminator oblał za to naszego kolegę z forum i jeszcze jakąś osobę.Są wytyczne i przepisy, ale weźmy taki przykład: Masz ruszyć pod górkę, i moto cofnie Ci się np o 10 cm. Wolno Ci cofnąć się o 20 cm, ale egzaminator może w tym momencie przerwać egzamin i powiedzieć, że cofnąłeś się 25 cm. Nie udowodnisz mu, że kłamie tak jak on nie udowodni Ci, że ma rację, ale to on wypełnia protokół egzaminu, prawda? Otóż widzimisię egzaminatora to bardzo ważny czynnik w naszych WORDach, niestety... pozdr Edytowane 14 Września 2006 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 ja tu mam taki placyk manewrowy ze słupkami zawsze otwarty ;] więc 8 umiem na gazie i git. pod górke ruszyć tez nie problem... ale zastanawia mnie co jest jeszcze do zdawania na placu jesli chodzi o kat A? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Przygotowanie do jazdyRuszanie pod górkęSlalom8hamowania: -zatrzymanie przed linią z prędkości 50 km/h - hamowanie awaryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Otóż widzimisię egzaminatora to bardzo ważny czynnik w naszych WORDach, niestety... Dokładnie...Mój kumpel odlał, bo pan egzaminator stwierdził, że źle prowadził motocykl :buttrock: Nawet nie zdążył odpalić silnika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi