Marcin® Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 czy olej MOBIL SUPER S 10W40 (polsyntetyk) nadaje sie do silnika 2t ? jak nie to jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 chodzi Ci o olej do skrzyni czy paliwa?Ja do skrzyni wlalem ostatnio Castrol R4 jest to olej do 4T ale mechanik mowil zebym taki wlal do mojej YZa do paliwa oczywiscie Castrol R2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin® Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 no jasne ze do skrzyni... do paliwa leje r2 chodzi glownie o to czy mozna lac polsyntetyk czy nie bedzie lepszy syntetyk ? no i z jakim oznaczeniem bo na tym sie nie znam kompletnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Lej taki jaki masz w instrukcji podany. Ważna jest gęstość i lepkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin® Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 a ciekawe skad wezme instrukcje... juz znalazlem na motoX odp, olej jest odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Ja polecam Ci motul transoil expert 10W40 i jest on specjalny do wyczynowych 2t i też jest poł syntetyk. Podejżewam, że właciwości ma takie same jak ten mobil. Pozostaje chyba kwestia ceny, motul kosztuje 25 zł. Mobil chyba około 26zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin® Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 pytalem wlasnie o mobila bo mialem taki w aucie 1 L, niepotrzebny a potrzebowalem do moto... to nie ma roznicy jakiej firmy tylko jakie normy spelnia, z tego co znalazlem w necie to 10w40 to dobre rozwiazanie do 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 A powiedzcie mi czy by był dobry olej samochodowy (jeden z lepszych ) do motocykla bo na forum wypowiedział się ktoś że tak motocykl to honda mtx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Michałek ważna jest gęstość i lepkość jeżeli ma 10W40 (20 w 30 też byłby ok) to jak najbardziej, zależy o który olej chodzi, przekładniowy czy silnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin® Opublikowano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) nie ma czegos takiego jak olej samochodowy czy motocyklowy. oleje dzieli sie za pomoca oznaczen a nie przeznaczenia, 10w40 z napisem "dla motocykli" niczym sie nie rozni od 10w40 "samochodowego" to sa tylko hasla marketingowe... ja wlalem wlasnie tki ktorego mialem zapas z auta, a na nim nie bylo nawet napisane czy jest do aut czy do moto... Edytowane 12 Września 2006 przez Marcin® Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 samochodowy jest bardziej śliski, może źle wpływać na sprzęgło Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin® Opublikowano 12 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 a w czym jest sprzeglo samochodowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Bardziej śliski?Eee, po to są te oznaczenia, Marcin dobrze mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 jest to typowy olej samochodowy nie do skrzyń biegów lecz do silnika a jest to "Fuchs Titan Unic Ultra MC 10W40" Drogi lecz gdyby był dobry to niebędzie mi go szkoda wlać do motocykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin® Opublikowano 13 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 ja wlalem tez taki ktory mam w silniku w aucie i nie ma problemu, sprzeglo chodzi ok, nie sliska sie. Oznaczenia masz te same to nie powinien sie roznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi