Gość filip1 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Jezdziłem za kolegą z takim tłumikiem i trójnikiem,jest ok.Nie tak jak niektóre tłumiki które są dosyc uciążliwe dla jadących z tyłu i osób postronnych...Jest odczuwalny wzrost mocy i momentu obrotowego,nie jestem w stanie okreslic jak duży ,Turatech podaje że około 5 KM.Porównywałem z oryginalnym GSem,znajomy potwierdza ze czuc róznicę.Moment obrotowy również się poprawił.często czuję że podczas ruszania przód wędruje w górę,czego nie było na katalizatorze.Szybe mam oryginalną,nie jest żle.PozdrawiamJaro Dziekuję istotne sprawy znam. szkoda że nie dam rady pojechać w tym roku w Bieszczady.Pozdrawiam do zobaczenianapewno kupię GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroGS Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Dziekuję istotne sprawy znam. szkoda że nie dam rady pojechać w tym roku w Bieszczady.Pozdrawiam do zobaczenianapewno kupię GSNigdy nie mów na pewno...Ale wybór jest słuszny.Ten lub podobne turystyczne enduro,to wg mnie jedyne motocykle na których da się jeżdzic w naszym ''pieknym Kraju''....Pozdrawiam,życząc udanego zakupu!Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelP Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Czytałem całe forum boxera, rozmawiałem z czlowiekiem który jeździl obydwoma i podobno różnica w wadze jest 25 kg i czuć ją wyraźnie.Z jednej strony staryjest sprawdzony nowy ma podobno jeszcze problemy.Co do prowadzenia to nowy adventure na szosówkach nieźle daje sobie rade w mieście (sprawdziłem)Nie jexdzilem 1150 a szkoda. Mam GS'a 1200 juz 2 lata i przyznam ze nie miałem dotąd żadnych problemów z elektroniką, a poza tym to w nowym nie ma jej aż tak dużo więcej.Adventure jest ok, ale mało nadaje się do codziennej eksploatacji w mieście, jest szeroki na wysokości lusterek samochodowych i ciężko się przeciskać w korkach, ale jeśli już wydostaniemy się poza miasto to jest rewelacja. Co do kupna polecam 1200 bo nowszy, lżejszy, ładniejszych (choć to rzecz względna).W trakcie kupna zwróć uwagę na ramę, jest GS'ie bardzo miękka i często nawet po lekkim dzwonie się krzywi. Pozdrawiam P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) no moze kolega skorzysta z Twojej rady przy zakupie :eek: PS. Ta slabowitosc ramy to w jakim konkretnie modelu ? Sporo sie spotyka pogietych przednich zawieszen, polamanych wachaczy, ale z rama ? PS.2 Ostatnio slyszalem opinie jedego usera r12r ... ponoc kilka razy zmieniali mu oprogramowanie w jednostce silnika bo drgania byly bardzo duze i slaby dol mial. PS.3 Elektorniki moze nie ma za duzo na pierwszy rzut oka - wlasnie dlatego sie wprowadza instalacje CAN, aby zminimalizowac ilosc podzespolow, przewodow itp. Problemem jest tylko zdiagnozowanie tego bez komputera oraz wszelkiego rodzaju samowolne tworzenie. Edytowane 30 Lipca 2008 przez ural_zgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelP Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 [PS. Ta slabowitosc ramy to w jakim konkretnie modelu ? Sporo sie spotyka pogietych przednich zawieszen, polamanych wachaczy, ale z rama ? PS.3 Elektorniki moze nie ma za duzo na pierwszy rzut oka - wlasnie dlatego sie wprowadza instalacje CAN, aby zminimalizowac ilosc podzespolow, przewodow itp. Problemem jest tylko zdiagnozowanie tego bez komputera oraz wszelkiego rodzaju samowolne tworzenie. Chodzi o ramę w GS 1200 czyli dokładnie o stalowe rurki które trzymają górną półkę i do których przyspawana jest tabliczka z numerem VIN. Często nawet po lekkim uderzeniu lagi ją wyginają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi