Seba350 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Miesza Sie w gaźniku albo przewod paliwowy z ojejowym jest jakos połaczonyU mnie w aprili olej byl podawany miedzy gaznikiem a cylindrem jak dobrze pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Miesza Sie w gaźniku albo przewod paliwowy z ojejowym jest jakos połaczony Nie w RD. U mnie paliwo spływa z lewej strony do komory pływakowej a olej leci z prawej odrazu na dysze i tak na zdrowy rozsądek wychodzi że paliwo leci całą szerokością a olej jest w większości z prawej strony bo jest bardziej gęsty od paliwa i nie rozprowadza się tak dobrze. Ale to tylko teoria a mnie praktyczne podejście interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Po to ma sie mieszać zeby wysmarować silnik! Przeciez podczas spalania mieszanki to nie ma az tak duzego wplywu. Mieszanka sie spala a olej podczas 'wybuchu' osadza sie na sciankach komory smarujac ja tym samym. Nie widze tutaj istotnego wplywu dobrego zmieszania sie benzyny z olejem... Jesli chodzi o mieszanie w baku to odbywa sie to tylko po to, zeby olej byl w calym paliwie, zeby silnik nie chodzil tylko na benzynce... Takie moje zdanie. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Kiedyś kupiłem olej za 10 zł, wlałem do dozownika i po kilkudziesięciu km silnik sie zatarł :notworthy: Od tego czasu tylko Castrol 2T do dozownika i czasami do baku chlusne lekko. Niech sie cieszy olejem bo nie stać mnie na kolejne naprawy :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbiak Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zawsze mieszanka bedzie lepsza od dosownika bo:-Masz pełna kontrole nad składem mieszanki paliwo/olej-Nie ma co sie popsuc-Mieszanka jest zawsze idealnie wymieszanajedynym minusem mieszanki jest to ze trzeba ja robic ale to tylko problem leniuchów :buttrock: mieszanka rullez :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 olorol za duzo oleum tez nie wychodzi na zdrowie silnikowi :buttrock: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 miesznaka !! nie polecam uzywac dozownikow , 2 razy mi sie popsul i przez to zatarl sie silnik , lepiej robic samemu miesznake i sie nie martwic pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbiak Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 olorol za duzo oleum tez nie wychodzi na zdrowie silnikowi :icon_razz:Będą powstawały kosmiczne ilości nagaru i silnik bedzie zamulony i strasznie dymił!!Jak wyglada zaleznosc ilosci oleju do temperatury spalania mieszanki ktos wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Przeciez podczas spalania mieszanki to nie ma az tak duzego wplywu. Mieszanka sie spala a olej podczas 'wybuchu' osadza sie na sciankach komory smarujac ja tym samym. Nie widze tutaj istotnego wplywu dobrego zmieszania sie benzyny z olejem... Jesli chodzi o mieszanie w baku to odbywa sie to tylko po to, zeby olej byl w calym paliwie, zeby silnik nie chodzil tylko na benzynce... Takie moje zdanie. POZDROTo nie tak do konca,mieszanka nie wpada tylko po to zeby wybuchla,z gaznika wpada do cylindra gdzie przez kanaly leci do skrzyni korbowej i spowrotem do cylindra gdzie wybucha - po to sa te kanaly w 2 suwach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 To nie tak do konca,mieszanka nie wpada tylko po to zeby wybuchla,z gaznika wpada do cylindra gdzie przez kanaly leci do skrzyni korbowej i spowrotem do cylindra gdzie wybucha - po to sa te kanaly w 2 suwach :icon_evil: No rzeczywiscie zapomnialem o tym, ze i skrzynia korbowa wymaga rowniez troche oleju. Jednak sadze ze to mieszanie odbywa sie w wystarczajacym stopniu, by dobrze smarowalo silnik. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 pewnie tak , ale chodzi oto ze dozownik wyrabia sie z biegiem czasu i moze trafic nam sie niemila przygoda Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Jak ja kupowalem swoj sprzet niemiec gadal caly czas ze jest nowy tlok bo nie dawno wymienial(moto nie byl na chodzie) okazalo sie ze dozownik sie zje*al i zatarl sprzeta... Wiec nie uznaje czegos takiego jak dozownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi