malys Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 To zależy czy mówisz o tłoku z pierścieniem czy bez.Jeżeli o samym tłoku to u mnie przy luzie montażowym 0,05mm tłok ma minimalny luz, ale z pierścieniem już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 To zależy czy mówisz o tłoku z pierścieniem czy bez.Jeżeli o samym tłoku to u mnie przy luzie montażowym 0,05mm tłok ma minimalny luz, ale z pierścieniem już nie.no tak niby ma być ;) z pierścieniam tłok wsadzony od góry do cylindra (wyjętego oczywiście- trzymanego w rekach) powinien płynnie i powolutku zsunąć sie na dół :) Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Gawron tłoki wiseco znajdziesz na allegro, ceny to już musisz popytać sprzedawców (nie będę robił kryptoreklamy). ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Bo ja jak i już wsadzilem tłok do cylindra i jak go od góry palcem poruszałem to dało sie wyczuc mały luz, ale chyba tak ma byc, bo inaczej by sie zatarł, tylko że myslałem że takiego luzu to nie powinno sie wyczuc. Ja kupiłem tłok wiseco kuty do 125 za 330zł. www.seba-motor.pl Edytowane 5 Września 2006 przez endurowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wo09 Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Bo ja jak i już wsadzilem tłok do cylindra i jak go od góry palcem poruszałem to dało sie wyczuc mały luz. Witam, też jestem posiadaczem exc 125 tylko, że z 2000 roku i obecnie czekam na uszczelki pod głowicę - bo zrobiły się nieszczelności.Nie wiem dokładnie jaki mam włożony tłok, ale też mam wyczuwalny mały luz - ale tłok u mnie nie jest nowy, wiec może ktoś się jeszcze wypowie ?Powiedz mi czy ten tłok kupiłeś dwu pierścieniowy ? Edytowane 5 Września 2006 przez Wo09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Witam, też jestem posiadaczem exc 125 tylko, że z 2000 roku i obecnie czekam na uszczelki pod głowicę - bo zrobiły się nieszczelności.Nie wiem dokładnie jaki mam włożony tłok, ale też mam wyczuwalny mały luz - ale tłok u mnie nie jest nowy, wiec może ktoś się jeszcze wypowie ?Powiedz mi czy ten tłok kupiłeś dwu pierścieniowy ? Nie, kupiłem z jednym pierścieniem, bo starsze exc miały z jednym. Edytowane 5 Września 2006 przez endurowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 no z tym luzem to juz tak smiesznie jest :bigrazz: bo ja teraz jak mam zurzyty tłok to jak sciągne wydech i wsadze palucha do cylindra, połoze na tłoku i poruszam to wydaje sie jak by luz był z 1mm tym czasem po rozebraniu zdjęciu cylindra (nadal ten sam wyczuwalny luz) okazało sie po pomiarach ze luz tak naprawde był 0.07 czyli "siedem setek". Wiec sie tyl luzem tak nie przejmujcie dopuki nie zmierzycie :biggrin: Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 No napewno, nie masz takiego wyczucie, aby stwierdzić ile ma mm luzu, to trzeba zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 7 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 przeciez napisal ze zmierzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi