maliniakosGFR Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam, posiadam Gilere GFR125 z 95roku i ostatnio pojawił sie problem, a mianowicie zrobił się ogromny luz w góre i w dół na dźwigni biegów(podczas przełączania biegów skok ok 4cm)przez co czasami nie mogę wbic biegów w górę, musze wtedy delikatnie opuścić nogą wajhe w dół i dopiero do góry(tak za każdym razem) nie wiem co się stało że ta wajha dostała takiego bezwładnego luzu.Jeśli możecie to proszę o porade co to jest i może jak naprawić ów zonka:)pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Nie wiem jaki tam u ciebie mechanizm przelaczajacy biegi jest, ale zwykle cos takiego sie dzieje jezeli sprezyna tego automatu padla, odczepila sie, itp. Z tego co opisujesz: czasami nie mogę wbic biegów w górę, musze wtedy delikatnie opuścić nogą wajhe w dół i dopiero do góry(tak za każdym razem) nie wiem co się stało że ta wajha dostała takiego bezwładnego luzu.wyglada na to ze automat (czy co tam sie znajduje) nie powraca do neutralnego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi