qba Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam wie ktos cos o tym motorku?? Mam akurat taki na warsztacie :biggrin: i niewiem czy sie za niego brac czy nie jak jest z czesciami do tego moze inna bardzej znane hondy maily ten sam silnik? Jakie ustawienia luzu zaworowego ?? thx :biggrin: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 na goglach sporo o nim jest, ja bym się za to nie brał, bo wygląda, ekhm, dość... oryginalnie. :biggrin:Taka niby plażówka ale jakaś nijaka.Rocznik to stare, części więc mało, albo wcale.Silnik znanie mi wygląda, ale nie umiem sobie przypomnieć czy one nie były w jakiś endurakach starszych hondy.Jaką masz pojemność tego?To się zaraz poszuka coś o silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Jeżeli jest to CY 50 to z tego co się orientuję to ma taki sam silnik jak CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Silnik to to samo co CB / XL 50. Słaby, ale dobry dla początkujących bo ma mocny dół i rusza się bajecznie prosto - w końcu 4T :biggrin: Zawory ustawiasz oba na pięć setek. Polecam www.cy50.de Znajdziesz tam serwisówkę do CB50, z której można się sporo dowiedzieć o silniku, bo rama pewnie da się ponaprawiać doświadczeniem. Jeśli idzie o części to w Niemczech raczej sporo będzie, ale w Polsce krucho. Teraz szukam (niespecjalnie intensywnie) tłoka do CB, a serwis Hondy ma mnie gdzieś, więc u nich wsparcia bym nie szukał. Z czym masz problem? PS jak Ci silnik nie potrzebny to daj znać :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 moj kuzyn ma taka Honde.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Motorek oczywiscie nie dla mnie ;) bo mnie te 2 konie raczej niezadowoli :D a sprawa wyglada tak ze zjechalo zeby na kopniaku i narobilo sie troche zajgonu w skrzyni i niewiem czy nie latwiej i taniej zalatwic caly silnik :icon_mrgreen: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ulala... Ciężka sprawa :D Silnik najprędzej dostaniesz na niemieckim ebaju. Kiedyś chyba nawet stał na allegro. Można wiedzieć jaki przebieg miał motorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 skocze zobaczyc to powiem :D chcialbym to zrobic bo jak pamietm to sie tym smiesznie jeździlo a palilo tyle co nic ;) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Nie dziwne, że paliło tyle co nic. W końcu to 50 w 4t. Ale zawsze coś na miasto, albo i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi