Iwansky Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 WitamProblem dotyczy fazera 600 A.D.1998Zmieniłem swiece w fazerku i najwyraźniej jedna jest wadliwa. Niemam cienia wątpliwości że chodzi o świece. Objawia się to nierowną pracą, często tylko na trzech cylindrach. Potrafi się zakrzstusić schodząc z obrotów i strzelić w wydech. Mam nową zapasową świece i teraz pytanie jak wykryć wadliwą? Próbowałem obserwować ich pracę po wykręceniu z głowicy i dotknięciu do obudowy silnika- nie widać żadnych przebić. Ciekaw jestem czy istnieje sposób na znalezienie wadliwego egzemplarza, bez konieczniości wymiany wszystkich po koleji. Bo jeżeli jest to jedyna metoda, to poprostu kupię nowy komplecik:)Pozdrawiam Iwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pałlo Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Nie wiem czy u Ciebie się to sprawdzi ale na zimnym silniku odpal moto i zobacz które kolanko się najwolniej rozgrzewa. (dotyczy to świecy która pracuje źle od razu a nie która traci swoje właściwości po rozgrzaniu się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 wkrec kazda ze swiec do jakiegos rometa i zobacz na ktorej w ogole nie pojedzie :D Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 wkrec kazda ze swiec do jakiegos rometa i zobacz na ktorej w ogole nie pojedzie :buttrock:skoro wiesz ze za tym stoi jedna z czterech świec to kup jeszcze jedna i wkrecaj ja po kolei w wtedy bedzie wyczujesz kiedy motorek bedzie poprawnie pracował i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi