magneto Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 witam. mam maly klopot ze skuterem(peugeot boxy). poczatkowo kiedy przywieziono go do mnie do garazu w ogole byla to ruina. wyczyscilem dokaldnie gaznik, filtr powietrza itd itd.schodki zaczynaja sie w tym, ze pomimo krecenia rozrusznikiem(niestety nie ma zamontowanej kopajki) silnik nie chce zapalic. slychac ze zalapuje ale zapalic nie chce. siada tylko akumulator i na tym sie konczy. powiedzcie mi teraz jedno- gaznik ma automatyczne ssanie. czy jest cos w rodzaju regulacji? widac ze mozna nim obracac o 360* ale czy to cos daje? dodam ze swieca pomimo krecenia rozrusznikiem i gaznikiem nadal jest sucha... jaka moze byc tego przyczyna? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 paliwo dochodzi? gaznik nie ma syfow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 paliwo dochodzi, gaznik wyczyszczony dokladnie i odpowietrzony. swieca po nieco dluzszym kreceniu rozrusznikiem jest nietyle mokra co wilgotna, iskra jest... lapie lapie ale nie chce odpalic tak normalnie. wyglada mi to na cos ze ssaniem... i nie wiem wlasnie czy to sie reguluje czy cos... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ja bym powiedział ze przestawiony zapłon bo cos sie odzywa a kecic nie chce sprawdz zapłonpozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 o ile dobrze wiem zaplon jest elektroniczny wiec to raczej odpada... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Nawet w elektroniczynym trzeba ustawic kat wyprzedzania zaplonu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi