Skocz do zawartości

KTM 80 Pomocy :(

Maciekdss
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupilem upragniony motorek jest to KTM 80(cross)ma moc i wszystko normalnie chodzi ale ;/ :/ cos jest nie tak nie odpala za 1 razym z Kopniaka( jak jest zimny) trzeba go barc na pych ;/;/ jak jest juz cieply to pali normalnie czy tak powinno byc chyba niee ;/;/ prosze o pomoc i fachowe porady.

PS. Gdzie moge dostac Dźwignie do zmiany biegów i serwisowke do KTM 80 z 1993r??

Z gory Dzieki

Wiec tak najpierw podziekuje wam za odpowiedz ;)

Ok to tak z zimniego wogule nie pali ;):( swieca jest ciagle mokra z ssasniem albo bez to nie robi zadnej roznicy nie PALI ale jak na pych sie ma to zaskakuje i odrazu rwie :cool: tam jest zaplon elektroniczny(chyba to jest zaplno gdzie sie ustawia iskre) wiec chyba samemu nie uda mi sie go ustawic aha a i jak juz jest odpalony i puszecze gaz na luzie to mi gasnie ;/;/;/;/ nie wiem kompletnie co jest :flesje::( dopiero zaczynam i wielu wielu zeczy nie wiem i nie rozumiem:(

A i mam takie 2 pytania czy jak motor jest cieply to BORYGO (plyn chłodniczy) ostro paruje. Czy to normalne ??

Drugie pytanie to gdzie moge znalesc sklep z czesciami do KTM'a bo nie moge znalesc dzwingi zmiany biegow ;/;/ z gory DZIEKI wam

Edytowane przez Maciekdss

To że nie pali zimny i zalewa świece i gasnie na wolnych, to jest przyczyna rozregulowanego gaznika, sprawdz dysze ustaw iglice pobaw sie skladem mieszanki(prawdopodobnie masz za mało powietrza- wykręć śrubę powietrzną)

Z tą dżwignia zmiany biegów, to zadzwoń do importera do krakowa i ci powiedzą czy dostaniesz, ale to bedzie drogie! Zobacz moze by pasowała od jakiegoś innego moto np. simson za 30 zł, a nie 200(okolo).

Edytowane przez endurowiec

;)) Dzieki wam za odpowiedz oczywiscie zrobi to co powiedzieliscie :flesje:)

A jeszcze kilka pytan jak motor jest cieply to mocno paruje Borygo czy to normalne?? I czy przyczyna nie odpalania motorku jak jest zimny moze byc wadliwe ustawienie iskry albo jakas wada elektroniki ??

Dzieki wam za wszystko