Skocz do zawartości

Lęk przed prędkością

Sofija
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:P Witam wszytskich w ten paskudny pochmurny poniedziałek.

Życzę miłego tygodnia i uprzejmie donosze, że zrobiłam pierwszą TRASE na moto - 350 km w jedna stronę do domciu rodzinnego - pojechałam pokazac rodzicom moto (mamie sie absolutnie nie podobałao, a tata złapał bakcyla). No i na trasie jechało mi sie jakies 150 km/h i było SUPEREK

Pozdrawiam WAS

ps. na weekend wybieam sie w góry ;-)) - jeszcze tej wiosny nic nie zdobylam

Jeszcze co do jazdy w grupie - wszystko zależy od "partnerów". W sobotę miałem przyjemnośc jeździć z ******* ******* i powiem, że nieźle się napociłem przeskakując 100 km/h po torowiskach i składając się w zakręty jak dla mnie za bardzo. Goniłem jak mogłem, ale i tak zostawałem z tyłu. Moto dostawało po garach na każdych światłach, a ja i tak zostawałem z tyłu. Najbardziej mnie wnerwiało to, że ********* ******** zapylał z pasażerem i jeszcze stawał na przednie kółko na co drugich światłach !!!

* Niedługo się dowiecie z kim jeździłem, teraz nie powiem.

Pozdrawiam, Paweł

PS. Najlepiej mi się jeździ z Vlaadem - spokojnie, dostojnie, ale jak trzeba to i 170 na Moście Siekierkowskim.

A ja dawno temu jezdziłem na wakacje po całej polsce na motocyklu (Jawa 350) i jakos było dobrze.Nigdy nie zaliczyłem gleby,poza jedna na parkingu w Malborku :P Po 15 latach kupiłem porzadny motocykl i musiałem uczyc sie wszystkiego od nowa. Przepraszam....cały czas sie ucze.Mam prawie cztery dychy na karku i zwyczajnie nie rajcuje mnie predkośc.Poza tym jak jedziesz szybko i nawet jezdzisz bardzo dobrze to zawsze znajdzie sie ktos kto Cie nie zauwazy lub zlekcewazy i nieszczęście gotowe. :P

Czesto jezdze samochodem trasa katowicka i ze zdumieniem widze WARIATÓW (tak,tak)

którzy nagle mnie mijaja z predkościa (nie wiem.ponad 200) Taki gość zbliza sie tak szybko że pomiedzy jednym spojzeniem a drugim w lusterko wsteczne jeszcze go nie widze.Droga Sofiju!!! Boisz sie duzych szybkości :?: To sie nie zmuszaj i nie przełamuj na siłe :!: Wierze w Twoje umiejetności ale ..... ktos kiedyś Cie nie zauwazy jak bedziesz smigac 180 a wtedy..... lepiej nie myslec .

Ja tez sie boje szybko jeździć i wcale sie tego nie wstydze.

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3

Cześć, Wszystkim.

Droga Sofiju. Nie będę powtarzał tego, co napisał EN500, bo jakbym siebie widział, z tym że jestem deko starszy :P , a sprzęt na którym obecnie śmigam, to moje pierwsze poważne moto. Przejrzałem temat pobieżnie i jedno co mi się nasuwa, to musisz bardzo uważać na jazdę w grupie :!: :!: :!: :!: .

Często niestety tak jest, że jazda w grupie budzi niezdrowe współzawodnictwo i nieszczęście gotowe. Wiem, o czym mówię, bo mniej więcej rok temu wy***łem się na...quadzie :oops: :oops: :oops: :oops: . Jechałem w grupie, nie chciałem zostać, zdarzyła się "hopka" przekraczająca moje umiejętności i możliwości sprzęta ( wtedy Polarisa ) i....

Bilans : złamany nadgarstek, rozwalony kask, pokieraszowany ( trochę ) quad.

Od tego czasu mało jeżdżę w grupie. Za tymi kumplami, z którymi wtedy jeździłem, dziś nadążam bez problemu, ale ....

ZAWSZE JADĘ SWOIM TEMPEM :!: :!: :!: :!: :!: . NIE SŁUCHAJ TEKSTÓW, ŻE JESTEŚ ZAWALIDROGĄ ITP. I RĘKA Z GAZU, ZWŁASZCZA NA POCZĄTEK :!: :!: :!: :!: .

Nara. QuadMan