Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest bardziej skomplikowana.

Wejdź na tą stronę i zobacz elementy nr:6,39,44

Jeżeli już to te uszczelki mogą być jako nr 6.

http://www.ronayers.com/fiche/TypeID/26/Type/Motorcycle/MakeID/4/Make/Yamaha/YearID/48/Year/2007/ModelID/2046/Model/XV19WC_ROADLINER/GroupID/337595/Group/EXHAUST_

Pod rysunkiem technicznym masz numery części i ich cenę.

Po tych numerach możesz pytać w serwisie lub szukać w internecie.

Edytowane przez Soft

CholeraDzwońilem dzisiaj do serwisu yamahy rozmawiałem z jakims mechańikiem bo kierowńika niebylo .Po20 minutach zalapal albo udal że kuma miał mi oddzwonic i podac cene bo oczywiście niemają ale mńie ooolał..Cholera podstawowe sprawy i tyle problemow . Ale przejade sie osobisćie może w tym tygodńiu to dowiem sie co i jak. Mam taka przynajmńiej nadzieje

:banghead:

Za wszelka pomoc SZanownych KOLEGóW serdecznie dziekuje . Pozdrawiam raz jeszcze.

Chyba KKKKK zwariowali.

Moze umnie będzie z 10 groszy taniej :biggrin:

Nie Sławek ja dzwonilem przedchwilą i tak zgadza śię .Jedna uszczelka 59zl. za stuke. Te ciensze a te wieksze 89 zl za stuke. Tyklo mechańik zarzekał śie ze sa 3 uszczelki a nie 4 .Niewiem jco myslec może dziśiaj byl zły dzien. Powarzńie śie zastanawiam czy jechac do nich. Pozdrawiam

Załóż z powrotem stare po wymianie oleju przekładniowego. Zawsze będziesz mógł kupić nowe i wymienić jeśli będziesz miał przedmuchy. Nie ma z tym dużo roboty. Poza tym ja po wymianie oleju przejeździłem cały sezon na starych, i jak na razie przedmuchów nie mam. Pewnie jak bym miał niewielkie, to też bym tyle kasy za te uszczelki nie wypakował.

Ten olej wymienia się po pierwszym 1000 km a potem co 25000 km (dwadzieścia pięć tysięcy) - to jest spory przebieg.

Jako ciekawostkę podam że filtr powietrza wymienia się co 40 tysięcy (oczywiście co pewien czas wypadało by go wytrzepać i sprawdzić czy jest o.k.)

Moi kumple przy innych swoich sprzętach też stosują przeważnie tego motula chociaż dwóch stosuje castrola syntetyka w virago 1100 też lałem castrola tylko w dyfer na dwa trzy sezony może być mineralny a silnik zaleje motul 5100 ester 10w40

Każdy leje co uważa ja się zasugerowałem tym olejem z rozmów z innymi użytkownikami na zlotach jak podziwiamy swe maszyny i oglądamy co kto ulepszył ja podejrzałem jak zrobić z nierdzewki zrobić efektowny maszt do flagi właśnie go zamontowałem i flagę od wyhaftowania herbu też odebrałem.