Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

NO I ZNOWU :icon_exclaim: VX 1900 Stratoliner w wersji "chrome " ale na siodełku Mustanga wreszcie EKSTRA ŚMIGANIE :icon_biggrin: A co do reszty to YAMAHA :buttrock: :buttrock: :buttrock: Na MOTOGENIE JEST TEŚCIK PORÓWNAWCZT Z H.D. SOFT DE LUX pANOWIE JESTEŚMY GÓEĄ :biggrin:

NO I ZNOWU :icon_exclaim: VX 1900 Stratoliner w wersji "chrome " ale na siodełku Mustanga wreszcie EKSTRA ŚMIGANIE :icon_biggrin: A co do reszty to YAMAHA :buttrock: :buttrock: :buttrock: Na MOTOGENIE JEST TEŚCIK PORÓWNAWCZT Z H.D. SOFT DE LUX . PANOWIE JESTEŚMY GÓRĄ :biggrin:

Czy ktoś łapie temat map wtrysku pod wydech? Gdzie to można znaleźć, kupić itp? Obawiam się, że jak nawet kupię sobie power commandera czy FI2000, to jak nie będę miał konkretnej mapy pod mój niestety nietypowy wydech, to i tak nie zlikwiduję strzelania z wydechów, a nieźle spłukam się finansowo. Pozdro

Witajcie Panowie!

W zeszłym tygodniu nabyłem ten piękny motocykl. Jako naturalna ewolucja po Drag Starze 1100.

naturalna ewolucja po dragu 1100 to pojazd z serii 1600-1700 :icon_biggrin:

Witam

Zmieniłem wydech z seryjnego na ROAD BURNER. Niestety wydech ten nie posiada podłączenia do sondy lambda. Motocykl strasznie strzela. Znacie może sposób na rozwiązanie tego? Pozdrawiam

I to jest kara za poprawianie "japońców " /czy najgłośniejszy to najlepszy-najładniejszy / :icon_question:

Czy ktoś łapie temat map wtrysku pod wydech? Gdzie to można znaleźć, kupić itp? Obawiam się, że jak nawet kupię sobie power commandera czy FI2000, to jak nie będę miał konkretnej mapy pod mój niestety nietypowy wydech, to i tak nie zlikwiduję strzelania z wydechów, a nieźle spłukam się finansowo. Pozdro

Kordian, FI 2000 już kupujesz wstępnie ustawiony pod konkretny model,ja nabyłem to cudo trzy tygodnie temu i jestem zadowolony.Z ustawieniem sam sobie poradzisz.

Cobra FI2000.pdf

Najrozsądniejszym rozwiązaniem było by skontaktować się z dystrybutorem Road Burnerów Każdy producent markowych wydechów stosuje do konkretnego modelu motocykla zestawy dysz (dla gaźnikowców) i powinien też wiedzieć jak wyregulować "wtryskowca" żeby uzyskać dobry efekt.

Po drugie jak bardzo Ci ten wydech strzela ? i przy jakich obrotach ? Strzelanie akcesoryjnych (pustych) wydechów jest częstym zjawiskiem i o ile nie jest męczące to się to akceptuje. Moje Hard Kromy też czasem potrafią strzelić (choć bardzo rzadko) szczególnie gdy go pociągnę na większych obrotach i odpuszczę.

Faktycznie wywalić kilkaset zł na Power Commander lub Fi-2000 (dedykowany do wydechów Cobry) w ciemno jest bezsensu.

PS

Kordian czy my się nie spotkaliśmy czasem na zlocie w Łebie 13-15 sierpnia ?

Plan dobry. Ciekawe czy jest w tym kraju jakiś dystrybutor tej firmy. Strzela przy każdym przyśpieszeniu i odpuszczeniu gazu. Wystarczy 2500 tyś obrotów. Każdy na ulicy się ogląda. Znalazłem gościa na allegro co ma power commandera do naszego sprzętu, ma różne mapy, nawet do ROAD BURNER-a. Niestety do innego modelu. 2w1 więc wątpię aby to zadziałało.

P.S. Byłem na tym zlocie, więc może mieliśmy przyjemność razem porozmawiać. Moto z aerografem? Pozdrawiam

Witam :) wszystkich :) Ja w sprawie wymiany oleju w naszych GWIAZDACH ODKRECAMY 3 ŚRUBY I ZLATUJE CAŁY OLEJ ale w PIONIE stawiamy motor czy na bocznej stupce :icon_idea: i jak sprawdzamy poziom w PION czy na STUPCE ??

Edytowane przez XV 1900

Olej sprawdzamy w pionie.Tylko że na ciepło,czyli musisz się jakieś 10 min. karnąć.Poziomu nie sprawdzisz zaraz po zalaniu, ani np. po dłuższym posoju.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Zmiana wydechów na podstawie moich doświadczeń nie ma znaczenia na strzelanie. Kupując mojego XV w usa zamontowane miał puste wydechy i chodził za*eb... waląc z rur przy gwałtownym zamknięciu przepustnicy. Po wymianie wydechów na fabryczne nie ma żadnej różnicy w pracy silnika. Podejrzewam, że ktoś coś grzebał i nie wiedział co robi.

Nic nie było grzebane. Sam osobiście zdemontowałem oryginalny wydech ( na którym chodził normalnie) i zamontowałem akcesoryjny. Można jeździć, ale przy każdym odpuszczeniu gazu strzela, co z czasem staje się trochę irytujące.

Zastanawiałem się ostatnio czy to wydech na pewno do mojego sprzętu. Po pierwsze nie znalazłem go na stronie producenta, po drugie nie pasował idealnie do sprzętu. Przeszkadzały podnóżki, i trzeba było lekko przepatentować mocowanie. Może to wydechy od wariora :)

P.S. Pytanie do posiadaczy POWER COMMANDERÓW i FI200. Czy sprawdzaliście, albo możecie sprawdzić czy na innych mapach wasz moto będzie chodził sensownie? Zastanawiam się czy gdybym coś takiego kupił i np. wgrał mapę Cobry, czy by to działało czy nie. Pozdrawiam

Zima idzie i szukam pomysłów na modyfikacje motocykla. I mam pytanko w związku z tym. Czy są wyraźne zmiany w zachowaniu motocykla na drodze po zmianie wydechów i instalacji cobry albo commandera? Pomijam kwestię zużycia paliwa i hałasu za bzyczkiem. Mam wrażenie że seryjna maszyna ma pod dostatkiem momentu a co dopiero mocy. Ciekaw jestem Waszych opinii, zwłaszcza że już śmigałem motocyklem z takimi przeróbkami i chodź wpierdzielał więcej paliwa to jakoś rąk nie odrywał nie wiadomo jak. Pomijam hayabusy xx i takie różne gsxery. Ponieważ miałem roadlinera bez szyby nabyłem ostatnio w usa osłonę w stylu hd i wyraźnie wzrosła prędkość przelotowa i komfort jazdy przy zachowaniu zadziornego wyglądu.

Pozdrawiam

P.S. Może byśmy się kiedyś spotkali fejs tó fejs? na jakiejś pepsikoli?