darkest Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Cześć, znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item122729899_kawasaki_vulcan.htmlpodoba mi się sposób przeróbki (co prawda w pół drogi do tego, co bym ja chciał ;)) ale zastanawia mnie ta wada silnika - czy ktoś może mi rozjaśnić mroki niewiedzy? I czy warto się w to pakować (IMHO 5,5k to i tak za dużo, nawet za sprawnego)? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Nie pakuj się w VN 750 i to od razu uszkodzonego - mechanicy te motocykle z daleka omijają. Silnik skomplikowany i podatny na awarie. Powodów zachowania tego motocykla może być tysiąc a skoro ktoś sprzedaje go bez usunięcia userki to nastw się na poważne koszty naprawy. Jak by to była pierdoła zostałaby usunięta przed sprzedażą. Podejrzewam, że wręcz ten feler może być powodem sprzedaży - nie oplaca sie remontować więc ktoś sprzedaje. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkest Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dzięki za kubeł zimnej wody na łeb :) Pozostało tylko pytanie - czy w ogóle się nie pakowac w vn 750, bo to awaryjny sprzęt? Nie wiem też, czy nie będzie za mały - trochę mnie jest (185/100). tak czy siak - dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 mój brat ma vn 750 od ponad 1,5 roku i jak do tej pory nie miał z nim większych problemów, wprawdzie nie jest on przerobiony ale dosyć możliwie wygląda i jeździ, to że silnik jest skomplikowany to prawda od wielu osób to słyszałem tu są fotki vulkana brata http://www.bikepics.com/members/wilq88/90vulcan750/pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mam kumpla, jeździ vn750 od dwóch lat, robi tylko bierzące regulacje, wymiany płynów. Od czasu do czasu coś się w moto popsuje,ale to jakieś pierdoły łatwe do usunięcia. Chwali sprzeta, zrobił aerograf na całym moto, troche polerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 VN jest fajnym i szybkim sprzętem dopuki nie nawali coś konkretnego ( nie mówię o zerwanej lince itp. pierdołach). Jak przyjdzie do wymiany rozrządu to najpierw trzeba będzie poszukac mechanika co się podejmie - omijają te motocykle z daleka, a dwa jak się usłyszy kwotę to człowiek zbladnie. Ja nie twierdzę, że ten motocykl się będzie ciagle sypał - ale jak ktoś ma pecha i się nadzieje to remonty wyjdą go więcej niz wartość motocykla. Poza tym sądzę, że za kwotę wystarcząjącą na VN 750 można poszukać czegoś co daje większa gwarancję na mniejsze problemy. Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 tak jak koledzy piszą - w POlsce a nawet w europie ten motocykl nie znalazł zbyt wielu sympatyków stąd także problemy przy naprawach - choć jeśli chodzi o rozrząd to takie problemy są z EN 500 kawasaki - nie z VN 750 - bardzo podobne motocykle (ale jesli chodzi o Hamerykę - tna forum buldog VN 750 koleś ma maszynę z 1990 roku i jezdzi bez żadnych napraw tylko bieżąc wymiany - ale tak to tylko w hameryce. pozdrawiamklaus jak trudno bez motocykla - ooooooooo - umieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Klaus, niewiem co Ty widzisz podobnego w VN750 i EN500, przecież to dwa różne motocykle. Jeden ma silnik V a drugi rzędowy. Mam poprzednika EN, mianowicie EN450LTD, silnik jest bardzo prosty w budowie i obsłudze, z rozrządem nie ma problemów, jedyny feler to wymiana łańcucha sprzęgowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 no nie chodziło mi tutaj o podobieństwo budowy silnikaale ogólnie o kształ - że oba takie małei oba uważam za nienajlepsze motocykle od kawasakipozdrklaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi