artekboss Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 witam wszystkich ma ktoś pojęcie jak ustawić rozrząd w husce tc 410 na magnecie mam strzałke a na wałku nie ma żadnego oznaczenia a serwisówki niedostałem z motorem bardzo prosze o pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 a ten zimer to jest w tym miejscu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Tak, nie myśl dlugo tylko rozkrecaj motor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artekboss Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 a ten zimer to jest w tym miejscu :)nie po przeciwnej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 witam wszystkich ma ktoś pojęcie jak ustawić rozrząd w husce tc 410 na magnecie mam strzałke a na wałku nie ma żadnego oznaczenia a serwisówki niedostałem z motorem bardzo prosze o pomoc :smile: Na kole zębatym powinien być znak taka kropka. wtedy bierzesz kropke na równo z głowicą w kieunku tylnego koła. a nacięcie na kole magnesowym ustawiasz na równo z poziomym nadlewem w kierunku przedniego koła :bigrazz: ustawienie jest bardzo proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artekboss Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Na kole zębatym powinien być znak taka kropka. wtedy bierzesz kropke na równo z głowicą w kieunku tylnego koła. a nacięcie na kole magnesowym ustawiasz na równo z poziomym nadlewem w kierunku przedniego koła :) ustawienie jest bardzo proste.ale nadlew na magnecie i na katrerze jest skierowany w stronę tylniego koła a nie przedniego na karterze mam 2 oznaczenia taką kreske I i V niewiem na które ustawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 a ta kropka na kole rozrzadu nie powinna byc skierowana w strone przednieko kola ?? tak robi sie w dzaponcach , moze w husce jest inaczej :D Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 do posiadaczy husqi PROSZE POWIEDZCIE GDZIE MAM KUPIC CZESCI chodzi mi o uszczelniacze zaworowe do tc 610 zaczela pic olej a sezon w pelni .............trzeba remoncik zrobic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artekboss Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 to co nikt niewie jak nastawić głupi rozrząd w husce?? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) kreska na kole ma sie pokrywać z nadlewem na karterze w kierunku przedniego koła!! jeśli nie możesz trafiś to wykręć świece ustaw tłok w górnym punkcie i wtedy krope daj na równo z głowicą do tylnego koła. jeśli po tym nie skumasz to jest coś nie tak z Twoją husą bodź z mechanikiem :flesje: Co do wypowiedzi Nitomena to huska jest włoszką a nie japonką a to całkiem inna bajka :clap: o uszczelniacze musisz sie dowiedzieć u mleczka albo u zycha, nigdzie indziej raczej nie bedzie. tylko jakie oni mają ceny.... za tłok chcieli 720zł a ja kupiłem za 540 taki sam :wink: i powiedzieli że to najtaniej i za mniej sie nieda kupić.... Edytowane 7 Maja 2007 przez Magik8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Części do husqvara zacząlem kupować w niemczech, oboje panów z PL skutecznie mnie zniechęciło do robienia zakupów na miejscu. Ceny nie są wysokie (mówię tu o Mleczce), ale terminy oczekiwania są jak dla mnie nie do przyjęcia. 5 i pół miesiąca oczekiwania na części z Polski to przegięcie-szczegolnie wobec deklaracji importera o 14 dniowym terminie realizacji zamówienia. Dalej-no comments, nie ja pierwszy i nie ostatni narzekam, i tak to nic nie zmieni. Dzieki bogu u naszych zachodnich sąsiadow ta marka jest popularna, i jest tam inne podejście do spraw części zamiennych.Jak potrzebujesz te uszczelniacze na szybko z Niemiec, to daj znać-dam Ci namiar na PW, albo podkleisz się do mojego zamówienia które chcę posłać w tym tygodniu. Ceny powinny wyjść nizsze niż u Zycha, i trochę wyższe niż u Mleczki. Dobra rzecz-ten czlowiek z niemiec jedzie 4 km do polskiej granicy, i nadaje paczkę na polskiej poczcie (koszta). Towar jest bardzo szybko, a o to w sezonie przecież chodzi.Pzdr. Edytowane 7 Maja 2007 przez jarek s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Russian Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Części do husqvara zacząlem kupować w niemczech, oboje panów z PL skutecznie mnie zniechęciło do robienia zakupów na miejscu.CzescMozna prosic o ten kontakt do "niemca" na priva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Nie ma problemu, nie jest to zresztą żadna tajemnica-ten człowiek w niemczech współpracuje z Marcinem Wójcikiem, i de facto towar odbieramy od Marcina już w PL. Pytałem się go dziś czy nie ma nic przeciwko bym dał kontakt-nie ma problemu, tylko jest warunek: pytanie ma wyglądać tak:-nr. oryginału 8000 6585 (Husqvarna TE450 06` kosz sprzęgłowy) cena/dostępnośćczyli warunkiem rozmowy jest podanie numeru oryginału, bez tego nie ma rozmowy. Jakby ktoś miał problem ze znalezieniem linków do katalogów części husqi on-line, to pomogę.Kontakt z Marcinem:http://www.mxwojcik.pl/Jesli w sklepie nie ma Marcina, to jest Mariusz i z nim załatwicie sprawę.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artekboss Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 wie ktoś morze ile ma koni husqvarna tc 410 nigdzie niemoge znaleźdź informacji o tym motocyklu jak ma ktoś jakiś link o tym moto to barzo bym prosił bo wszendzie są husqi te a niema tc i dzienki magik za opis nastawienia rozrądu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 TC to to samo co TE więc kucykami sie nie różni, pewnie tylko tym że te ma pare ulicznych pierdół i jeden wydech. co do rozrządu to niema sprawy, wisisz browar ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi