Skocz do zawartości

Jazda w kamizelce odblaskowej po zmierzchu

SALAMANDRA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ostan napisał:

Tak ????? :( :D to poczytaj 98 % wcześnieszych postów !!!

czytałem...nie mówię tu o zdaniu innych co do przydatności tychże kamizelek (bo wielu właśnie na ten temat się rozwodzi) tylko o tym, czy takowy nakaz jest dobrym posunięciem...a to delikatna różnica...

piechur napisał:

Czy taka kamizeleczka może być niebezpieczna przy

wyprzedzaniu wiekszych pojazdow na trasie?

Uderzenie bocznego wiatru w takich momentach

potrafi byc wtedy naprawde mocne :)

NIE...jeżdżę i w kamizelce i nigdy nie przeszkodziła mi w jeździe (no chyba, że założysz kamizelkę zrobioną na Pudziana :offtopic: ) wtedy pewnie będzie działała jak spadochron i se posmigasz :wink: no ale chyba nie o to chodzi zeby niedopasowane rzeczy nosić na moto...więc jeszcze raz powtarzam: NIE, nie jest niebezpieczna przy wyprzedzaniu jakichkolwiek pojazdów...

piechur napisał:

Albo z napisem "zrobili ze mnie precla" :)

czyżby "precle" Cię skrzywdzili? :) bo w innym przypadku nie widzę sensu tej wypowiedzi...

nie wiem czy ktoś tu już o tym pisał

wiecie co jest najgorsze?

że jak nam nakażą nosić te pieprzone kamizelki (i ktoś nie założy) to w razie wymuszenia na nas pierwszeństwa te wszystkie buraki w katamaranach będą usprawiedliwione (problem z OC itd)

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

konrad1f napisał:

nie wiem czy ktoś tu już o tym pisał

wiecie co jest najgorsze?

że jak nam nakażą nosić te pieprzone kamizelki (i ktoś nie założy) to w razie wymuszenia na nas pierwszeństwa te wszystkie buraki w katamaranach będą usprawiedliwione (problem z OC itd)

i tu możesz mieć rację...problem w tym, że te barany wymyślając kolejny bubel nie myślą perspektywicznie i nie "przetwarzają" w tych woich pustych łbach danego zagadnienia w szerszej perspektywie analizując możliwe scenariusze nie tylko zalet danego rozwiązania ale również i problemów mogacych wówczas wystąpić :)