bekriss Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Witam Niedawno robilem u kolegi synchronizacje i mialem okazje zobaczyc gazniki od srodka itp. Stwierdzilem ze nie ma nic trudnego w regulacji ani synchronizacji a zakup zegarow zwrocil by sie szybko. W dodatku chce kupic je z bratem takze wyniesie mnie to ok 250zl. To co mnie intersuje to ich budowa. Cena jest wysoka ale czy jest uzasadniona. Przeciez to zwykle 4 zegary, 4 zaworki i 4 gumowe wezyki. Mozna je zrobic samemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 na allegro widzialem niedawo taki bajer za 200 zł za całość + statyw i podajnik paliwa ( czy jak to sie nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morrison Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 witam, to są zwykłe zegary podciśnieniowe tzw wakuometry, można taki kupic za 30 zeta w firmach ktore zajmuja sie sprzedaza narzedzi koszt wezykow jest znikomy i można samemu synchronizowac gażnikipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZĄB HAYA Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 witam, to są zwykłe zegary podciśnieniowe tzw wakuometry, można taki kupic za 30 zeta w firmach ktore zajmuja sie sprzedaza narzedzi koszt wezykow jest znikomy i można samemu synchronizowac gażnikipozdrawiam miałem okazje porównać zegary krajowej produkcji tzn rzemiślniczej kupione z ogłoszenia prasy motocyklowej (250) bodajże z WA-WY koleś dał nawet gwarancję 1 rok zegary użyte do produkcji to krajowy produkt MERA chyba KFM ogólnie do czego zmierzam jestem mechanikiem od 7 lat po roku kupiłem zegary analogowe z najwyższej półki za 1000zł podpiąłem do gaźników które wcześniej synchronizowałem na polskich zegarach wyszła bardzo duża rozbieżność. Wniosek z tego taki że nie opłaca się kupować taniego bubla za jakieś tam 200zł bo to daje tylko złudzenie że sobie sam zrobisz i myślisz że jest ładnie ustawione. Lepiej zlecic to dobremu warsztatowi wydatek za samą synchronizację max 150zł. Wg starego powiedzenia jeśli stac kogoś na krowę to i stac na cielę ;) Zyczę powodzenia i trafnego udanego najlepszego wyboru Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi