Skocz do zawartości

Zegary do synchronizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno robilem u kolegi synchronizacje i mialem okazje zobaczyc gazniki od srodka itp. Stwierdzilem ze nie ma nic trudnego w regulacji ani synchronizacji a zakup zegarow zwrocil by sie szybko. W dodatku chce kupic je z bratem takze wyniesie mnie to ok 250zl.

To co mnie intersuje to ich budowa. Cena jest wysoka ale czy jest uzasadniona. Przeciez to zwykle 4 zegary, 4 zaworki i 4 gumowe wezyki. Mozna je zrobic samemu???

• 2 tygodnie później...

witam, to są zwykłe zegary podciśnieniowe tzw wakuometry, można taki kupic za 30 zeta w firmach ktore zajmuja sie sprzedaza narzedzi koszt wezykow jest znikomy i można samemu synchronizowac gażniki

pozdrawiam

miałem okazje porównać zegary krajowej produkcji tzn rzemiślniczej kupione z ogłoszenia prasy motocyklowej (250) bodajże z WA-WY koleś dał nawet gwarancję 1 rok zegary użyte do produkcji to krajowy produkt MERA chyba KFM ogólnie do czego zmierzam jestem mechanikiem od 7 lat po roku kupiłem zegary analogowe z najwyższej półki za 1000zł podpiąłem do gaźników które wcześniej synchronizowałem na polskich zegarach wyszła bardzo duża rozbieżność. Wniosek z tego taki że nie opłaca się kupować taniego bubla za jakieś tam 200zł bo to daje tylko złudzenie że sobie sam zrobisz i myślisz że jest ładnie ustawione. Lepiej zlecic to dobremu warsztatowi wydatek za samą synchronizację max 150zł. Wg starego powiedzenia jeśli stac kogoś na krowę to i stac na cielę ;) Zyczę powodzenia i trafnego udanego najlepszego wyboru Artur