Skocz do zawartości

Import Motocykla z Canady i CLO

dyrmaz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, czy ktos moze wie, jak to wyglada? motorek mam zapakowany w skrzyni drewanianej poskrecanej srubami, rachunek na moto mam od dilera (na 500$ choc u nas moto jest warte duzo wiecej) jakie clo zaplace? to od rachunku?(podobno do cla wliczana jest jeszcze wartosc razem z transportem) czy jakis eurotax czy cos jest?

pzdr

Ja płaciłem chyba 6% wartości pojazdu z umowy ponieważ nie mieli w tabeli takiego modelu motocykla i znajomego miałem :icon_question: Chyba jeszcze VAT 22%, ale mogę się mylić, bo to dawno temu było.

Podaj mi pojemność , kraj pochodzenia moto ( nie wysyłki tylko produkcji), rocznik, koszty transportu jak masz to Ci wyliczę dokładnie.

Jeśli znasz kod warunków dostawy (Incoterms) to podaj , wtedy będziemy wiedzieć czy fracht doliczać do podstawy opłat celnych. Zazwyczaj jest to FCA,FAS,FOB.

Na podstawie tych danych co napisałeś należności celno-podatkowe to ok. 480 zł.

• 1 miesiąc temu...

no, juz stoja bzyki u mnie w garazu. na fakturkach bylo w sumie 1000 $ za motorki i 250$ za transport. cla z podatkami wyszlo 1000zeta plus do tego oplaty portowe czyli 700zeta roladunek i agent ktory zalatwial za mnie wszystko .

plus 300 zl wiadomo na co...

oplaca sie tam kupowac motocykle w takim stanie tzn nie uszkodzone?

to zalezy za ile kupisz oczywiscie, ja fuksem w sumie znalazlem okazje bo na aukcji samochodowej , i jak dla siebie to sie jeszcze oplaca ale na handel to skorka nie warta wyprawki, ceny uzywek w gazetach prawie jak u nas , a sprowadzajac wyjdzie prawie to samo,jak nie drozej, . Za to w USA jest duzo duzo wiecej fajniejszych ofert.Taniej mozna kupic niz w Canadzie.Nowe motocykle duzo tansze te z salonu niz u nas. Taka honda cbr 1000rr z 2006 roku, w lipcu w salonie kosztowala tam 14000$ Canadyjskich a to jest ok.38000zloty.ale jak sprowadzisz to moze wyjsc drozej, u nas za tyle tez mozna kupic 2006 rok, tyle ze nie z salonu.zx14r tez po tyle widzialem-a one sa drozsze.