Adam M. Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 12.2 to jest brak jakiegokolwiek ladowania. Uwaza sie ze jezeli na voltomierzu masz okolo 13V przy pracujacym silniku i wlaczonych swiatlach ( odczyt z klem aku ) to jest jakies tam minimalne ladowanie.Te 12.2 to jest tak zw napiecie powierzchniowe twojego aku, ktore i tak jest za niskie - powinno w dobrze naladowanym aku pokazac 12.7 i po kilku minutach zjechac na 12.5V.Poza tym uwazam ze jezeli kolor cewek alternatora byl ciemny, a sam alternator daje 30V zmiennego na jednej fazie, to on sam nie jest w najlepszym stanie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUCU Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 mam pytanie jeszcze jedno....czy do mojej hondy będzie pasował regulator na trzy wyjścia z Java Delux?mam możliwośc kupienia tego urządzenia za 50-60zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi