picolo Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Mam objechany gwint w głowicy(simson) . Czy jest jakiś sposób żeby to tak tymczasowo zreperować czy musze głowice wymienić ?? I jeszcze jedno, jak tam chodza simsonki na większych cylindrach np. 70cm3 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) wymien glowice przeciez to koszt okolo 25zl albo na agmocie jest taka specjalna redukcja na swiece i bys mogl to wkrecic tylko ze to na dlugo by Ci nie pochodzilo Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 wymien glowice przeciez to koszt okolo 25zl albo na agmocie jest taka specjalna redukcja na swiece i bys mogl to wkrecic tylko ze to na dlugo by Ci nie pochodzilo Ta redukcja to podobno jeden wielki shit :) lepiej zainwestuj w nową głowicę albo używkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja miałem w moim charcie redukcje i jak dokręcałem świece to az sie motor na podnurzkach przesuwał i redukcja trzymała i trzymała. Redukcja to wcale niejest złe rozwiązanie....................... Zalezy oczywiście jeszcze jaka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Można to jeszcze dać do jakiegoś zakładu, oni by to rozwiercili (miejsce wkręcania świecy) i prasą wcisnęli nową tuleję, ale taniej chyba już wyjdzie kupić używany cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ni eorietuje się w kosztach glowicy do simsona ale jezeli kosztuje mniej niz 50zł to kupuj nową (lub używkę) jak więcej idz naprawiać do zakłądu naprawiającego głowice (w Lodzi jest moto-szlif tak sie zwie i istnieje od 69r :)) ja miałem to samo w DT tzn juz ktos naprawial tuleja gwint swiecy i efekt jesttaki że się ukręcila ta tuleja... teraz zamiast dawac 50zł za naprawe kupiłem glowice za 34zl z przesyłką ;) i jestem zadowolony :biggrin: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Kup glowice, ja nie bawiłbym sie w tzw "patenty", dużo srania,a pozatym tam musi być wszystko ok a nie jakieś redukcje.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi