gumbal Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 mam do kupienia motor bez tablicy rejestracyjnej, którą właściciel zgubił a ze jezdzi po lesie nie wyrobil nowej. posiada dowod rejesttracyjny polise oc i karte pojazdu. czy przy przerejestrowywaniu nie bedzie problemow z braku tablicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sain Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 kupisz moto, zglosisz ze zgubiles i po problemie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 przy rejestracji dostaniesz podanie ze tablice zagineły i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam, mam okazje nabyć b.tanio "drgawke" w stanie agonalnym. Motocykl jest zarejestrowany posiada OC i oczywiście dowód rej. Niestety właściciel doznał weny twórczej i podczas demontażu w celu niezbędnych przeróbek na steeta zdemontował również tablice.Ponieważ zapał był słomiany lekko rozmontowana jawa wylądowała w pokrzywach a tablica zaginęła. Pytanie brzmi: czy jest możliwościowy zarejestrowania motocykla jeśli nie zdam starej tablicy? Czy muszę mieć jakieś pismo potwierdzające utracenie w/w? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 przy rejestracji dostaniesz podanie ze tablice zagineły i po sprawie To tyle teorii . A przerabiał to ktoś w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Jeden telefon do wydziału komunikacji.Jeden. I sądzę, ze tak jak pisano wcześniej nie powinno to stanowić wielkiego problemu w przypadku zakupu moto bez blachy.I tak trzeba przerejestrować i ponieść z tym związane koszty, czyli tez nowej blachy. Starą się powinno oddać a i tak idzie na przetop. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo_Krk Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Na tego typu pytanie odpowiedziała mi dzisiaj Pani w referacie ewidencji pojazdów i kierowców telefonicznie w 10 sekund. Myślę że to lepsza informacja ;) Oświadczenie że tablica zaginęła. I tyle. Byle nie że skradziono, bo to już trzeba będzie załatwić z Policją. Dzisiaj rejestrowałem takie moto. Bez OC, przeglądu, z dokumentami 3 właścicieli wstecz z 1998 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 A ja mam pytanie. Otóż chciałem w zimie zarejestrować moto nie mając ważnego przeglądu. Panna w okienku, że nie da rady. Nic nie dały moje prośby, że zima jeszcze, że nie mam jak dojechać, że to tylko blachy i przecież równie dobrze można mieć blachy i nie podbity przegląd i takie tam. A ona dalej nic. Czy w związku z tym przypadek Woja, to dobra wola urzędników, czy mój to ich głupota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachu10 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Z tego co mi wiadomo przegląd pojazdu musisz zrobić przed wizytą w WK, bo to jest podstawa do rejestracji,ze dany pojazd jest dopuszczony do ruchu. Kwit zawiera dane do wpisania do dowodu rejestracyjnego.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi