mateusz kurowski Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam!Jakie mogą być konsekwencję , jazdy przez osobę niepełnoletnią (16 lat ,17 się zbliża) oraz z pasażerem, po 22? słyszałem kiedyś ,że można za to złapać spory mandat. Interesuje mnie to ponieważ , zamierzam wybrać się moim sprzętem w daleką trasę, więcej info tu http://forum.motocyklistow.pl/Dalszy-wypad...t53943.htmlklikBardzo dobrze mi się jeździ w nocy , więc myślałem ,żeby wystartować tak gdzieś koło 23-24... Ale wizja zatrzymania mnie przez Policję , mi się nie widzi ;/ Pozdrawiam Mateusz Kurowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Kodeks nie określa godzin w których nie można jezdzić na motorowerach, nie wiem w ogóle skąd takie pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Może chodzi o zakaż przebywania osób poniżej 18 roku życia po 22 na dworzu. Jeżeli o to, to nie masz sie co martwić, ale poczekajmy na odpowiedź kogoś bardziej obeznanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz kurowski Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ojro tak to chyba o to chodzi, ale nie jestem w 100% pewny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ;) <wpadl pod biurko i ryje ze smiechu> Ludzie bez jaj.... dawno takiej pierdoly nie czytalem :clap: , nawet Polska nie moze byc tak po**bana... (a jesli to prawda to rezerwuje sobie bilet w jedna strone do Nowej Zelandii...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 1. Nie ma zakazu przebywania nieletnim poza domem po godzinie 222. Nie ma zakazu przewozenia przez nieletniego pasazera Sumujac: nie ma zakazu jazdy motorowerem w godzinach nocnych z pasazerem. Jedyna kwestia jaka nalezy miec na uwadze to wzgledy bezpieczenstwa. Motorowery naleza do pojazdow slabo oswietlonych. Skoro na duzym motocyklu trzeba sie pilnowac, zeby nie wjechac w niespodzianke, albo zeby ktos nie zrobil nam z dupy garazu - to motorowerem to bedzie prawdziwy horror. Pamietaj, ze berzesz odpowiedzialnosc za pasazera. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi