Ghostraider Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 WitamKumpel ma problem ze swoją apką. Gdy silnik się troche rozgrzeje słychać stuki wydobywające się z silnika, lecz gdy włączy sprzęgło stuki ustają. Czy to poluzowany kosz sprzegłowy czy coś innego? Druga sprawa to w jaki sposób podłączyć podświetlanie zegarów tak, żeby świeciły po przekręceniu kluczyka, a nie dopiero po odpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Miałem to samo w mojej Apie:) Rozbierałem sprzęgło z 10 razy nie doszedłem co jest, tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Kolega w Rs-ce 80 ccm ma to samo. Coś tam strasznie napierdziela w silniku. Teraz po remoncie troche mniej, no ale nadal :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ja mialem to samo w virago okazalo sie ze za malo oleju bylo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Wiecie co mój kumpel miał też problem ale to skrzynia biegów była. Po tuningu (silnik rozpołowiony) zapomniał dać podkładek na wałki. Historia skończyła się wyjebaniem trybów:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) pewnie łożysko kosza dostało lekki luz, w ktmach (starszych) to norma, nic nie powinno się stać ale niestety jest to tochę irytujące jak się stoi i żęzi w silniku Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musti_RS Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam!!! Ja w swojej Aprili RS 50 z 1998 roku mam podobny problem. cos huczy, p owciseniciu sprzegla ustaje. w ogóle ostatnio rozebralem to sprzeglo, okazalo sie że mam 5 tarcz i 4 przekladki (w schemacie silnika AM6 są 3 tarcze i 3 przekladki). Troche porobilem roszad, i dopiero jak dalem tarcza-tarcza-przekladka-tarcza-przekaldka-tarcza-przekladka-tarcza przekladka(musialem kombinować tak zeby konczylo sie na przekladce, jezeli skonczylem na tarczy sprzeglo sie slizgalo i wycieralo tarcze). Potem nalalem nowego przekladniowego Mobila stuki troche ucichly, ale niestety dalej coś tam slychać... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Może po prostu jakieś łożysko (jak kolega wspomniał) dostało luzu i żęzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi