mmatteuszz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 chce kupic wiekszy gaznik do dt 80, wiem ze oryginalnie gaznik ma gardziel 18mm (model lcI) na tym gazniku czuje czasem jakby nie dostawal wystarczajacej ilosci mieszanki. mam na oku gaznik mikuni 28mm, czy moze on spowodowac ze maszyna bedzie lepiej chodzila? oczywisie licze sie z wiekszym spalaniem. dodam ze cylinder jest na ostatnim szlifie. niestety odrazu musialem zrobic ostatni bo rysy na cylindrze byly ogromne. wczesniej byl nominal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 chce kupic wiekszy gaznik do dt 80, wiem ze oryginalnie gaznik ma gardziel 18mm (model lcI) na tym gazniku czuje czasem jakby nie dostawal wystarczajacej ilosci mieszanki. mam na oku gaznik mikuni 28mm, czy moze on spowodowac ze maszyna bedzie lepiej chodzila? oczywisie licze sie z wiekszym spalaniem. dodam ze cylinder jest na ostatnim szlifie. niestety odrazu musialem zrobic ostatni bo rysy na cylindrze byly ogromne. wczesniej byl nominal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 28mm bedzie za duży. Do DT 80 24mm to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 ja miałem gaznik mikuni o przelocie 26mm i nie było problemów z ustawieniem jego, a za to o dziwo spadło spalanie o jakies 0,5 l na 100km i duzo fajniej ciagnał motorek w gorze obrotów oraz był elastyczniejszy. :P ale według mnie gaznik 28 jest za duzy. Jezeli nawet dało by sie go jakos wyregulowac to byłby poprostu problem ze zmieszczeniem w moto i byłby to przerost formy nad trescia :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ok dzieki wam. są mikuni 24 i 26? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 witam.mnie tez interesuje zmiana gaźnika na większy w rg80,w orginale ma gaźnik 20mm.bo czuje że moto powyżej 6tys.obr slabo się wkręca,nie przybiera na mocy i też odnosze wrazenie jakby nie dostawał wystarczającej ilości mieszanki.czy zmiana gaźnika na większy by coś pomogła?i o jakiej średnicy gardziela można zastosowac gaźnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 wstawcie od mtx 125 albo dt 125. :P ja szukam do siebie 21-24 mm mam do sprzedania dell orto 17mm od derbi sendy R ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) od dt 125 jest mikuni 28 lecz koledzy uwazaja ze mozna przedobrzyc z tym gaznikiem. ja oryginalnie mam 18 Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez mmatteuszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 to ja też coś powiem :P mam na sprzedaż gażnik od minareli am4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 jaki przelot ? bedzie pasowal do mojego sprzeta?:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi