Pawel Opublikowano 9 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2003 Czegos tutaj naprawde nie rozumiem ' date=' bylem pouczany o wypowiedziach .Mialo byc bez dygresji , awersji i innych takich .[/quote'] Chyba nie odróżniasz awersji od wyrażenia swojej opinii. Ty mówisz X, a ktoś odpowiada, co o tym myśli. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan Opublikowano 10 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2003 Wyprzedzanie na trzeciego może się różnić i nie można go ani potępiać ani chwalić. Czasami mi sie zdarza wyprzedzać na trzeciego, najczęściej gdy kierowca samochodu zignoruje mnie lub nie zauważy i rozpoczyna manewr pomimo tego, że ja już zacząłem go wyprzedzać. Prosta kalkulacja, bezwładność motoru, szerokość drogi, moc jaką dyspnujemy i ewentualna droga hamowania decydują czy kontunować manewr czy się chować i czekać.Kilka razy miałem okazję spotkać się oko w oko z jakimś durniem, który starał się mnie zgarnąć z jezdni ale zawsze było to wtedy gdy ja jechałem normalnie a to ON dokonywał swojej kalkulacji.Bezpieczeństwo i ryzyko nie są pojeciami bezwzględnymi i osobiście wolę jak najczęściej mieć możliwość przeprowadzenia własnego manewru niż być poddany czyjemuś wymijaniu.Do tej pory jedynym problemem na drodze byli bezmyślni i nieprzewidywalni kierowcy różnej płci i prowadzący różne pojazdy i od nich strzeż nas...(tu wstawcie sobie coś odpowiedniego dla Waszych poglądów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi