motowojtas Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam Mam taki problemz elektryką. Światła bardzo słabo swiecą, szczególnie tylniego w dzien prawie w ogóle nie widać, do przodu zamontowalem zarówke 6V i sie poprawiło ale tam powinno byc 12V... światła postojowe świecą dobrze tylko na uruchomionym silniku, a kiedy przełączena swiatła drogowe to tak jak by za mało prądu. Podobnie jest z kierunkowskazami, kiedy pojezdze długo na światłach to kierunki przestają świecic to samo klakson, ale jak wyłącze swiatła to akumulator sie podładuje i znowu działają. A jak włącze postojówki dam całey gaz to sie zerówki przepalają.... moze w mbx jest jakis regulator napiecia??albo wystepują jakies szczoteczki na wale jak w MZ.... Nie znam sie na elektryce, doradzcie jak rozwikłać ten problem.pzryznam ze mam juz do wymiany akumulator ale światła są słąbe nawet kiedy mam podpiety prostownik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ja stawiam na bezpieczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Wydaje mi się że najpierw powinieneś wymienić ten akumulator. Jest już tak wyczerpany, że objawy są jakie są... Padnięty akumulator nawet po podładowaniu szybko siądzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 To na 99% zjechany akumulatro. Maiłem podbny problem. Pozdro :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 tylko gdzie są bezpieczniki w mbx?? a światłą są słabe nawet kiedy akumulator jest podłączony do prostownika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 bezpiecznik jest na wyjsciu + z akumulatora, taka mala podluzna kostka zaraz przy akumulatorze ps a niemasz gdzies przypadkiem zwarcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) założyłem dzisiaj do przodu nową żarówke 6V 25/25 W a na tył 12V 21/5 W i swiatła są ok... musze kupic akumulator i zobacze czy bedzie to samoa co do tych bezpieczników to jakos sie nie moge doszukac ..... dajcie mi jakąś fotek z zaznoczonym miejscem z bezpiecznikami Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez motowojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 bezpieczniki powinny byc zaraz kolo akumulatorka na kablu ktory podpina sie do + albo - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 moąe jakieś zwarcie jest, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 jak mam sprawdzic czy jest zwarcie??jak kupie akumulator i bedzie to samo to musze sie wybrac do kokoś kto sie zna na elektryce zeby mi sprawdził wszystko miernikiem... P.S a moze w mbx są szczoteczki na wale odpowiedzialne za ładowanie tak jak np w MZ?? bo alternatore mbx raczej napewno nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi