Skocz do zawartości

Mt5 - Kierunki

Sloniu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam taki mały problem z kierunkami, wcześniej nie jeździłem po ulicy więc mi to wisiało ale mam zamiar zacząć i tu sie pojawia przeszkoda... otóż wcześniej w ogóle mi nie chodziły kierunki - wcześniejszy właściciel je poodpinał, bo jeździł tylko po lasach i mu raczej nie były potrzebne. Nie dawno przy okazji drobniejszych regulacji, pozdejmowałem osłony i je podłączyłem. I tu jest ten problem że w dzień w ogóle ich nie widać... Moto ma instalacje 6v, nowy akumulator, żarówki mają około 7 lat bodajże - czy to może być ich wina ?? może coś z przerywaczem jest nie tak?? też był zepsuty ale jakoś udało mi sie go naprawić i chodzi :biggrin:czy jest możliwość zrobić tak żeby szybciej migały ??

pozdrawiam

Rafał

Edytowane przez DziDzi

Proponuję oczyścic styki łączące żarówkę w kierunkowskazach. Same żarówki tez bym wymienił na nowe. Sprawdziłbym też dokładnie połączenia elektryczne w instalacji. Nie wiem jakiego typu masz przerywacz kierunków. Jesli taki zwykły mechaniczny to możesz go zastapić jakims elektronikiem. np. z malacza. Do przerywacza mogła się dostać wilgoś lub mógł zaśniedziec i juz jest problem z przepływem prądu. Koszt elektronika nie jest duży. A po za tym instalacja 6V nie da nigdy tyle mocy na odbiorniki co 12V. Musisz się z tym liczyć.

Pozdrawiam.