scooby_bp Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich. mam problem i niewiem jak mam go rozwiązać. Wiec mam derbi sende z cylindrem 80cmm mallossi i wydech gianelli i jaką tuningową membranę i króciec dolotowy, i teraz, jak dodam ostro gazu to sprzęgło poprostu się ślizga a jak dodaje powoli to trzyma ładnie choc czasami tez umie się slizgać. ostatnio wymieniałem tarcze od drugiego silnika wyglądały na stan dobry +, wszystkie łożyska i simeringi i zalałem to jakimś olejem z shela za 24zł za litr półsyntetyk 10W40, i założyłem tą podwójną jakąs tuningową membrane która dała troszke mocy. i oto jest moje pytanie czy musze jednak kupic jakieś sportowe sprzęgło czy tylko trzeba wymienić olej?? z góry dzięki za odpowiedzi :) Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez scooby_bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 A może wystarczy wyregulować sprzęgło to raczej nie jest wina oleju A na starych tarczach ci ślizgało może te tarcze co założyłeś sa przypalone :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 wymien olej na motul transoil expert i powinno pomóc, pewnie wlałeś typowo samochodowy olej ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Moim zdaniem masz za "dobry" olej. To znaczy jest trochę mało lepki. To co wlałeś to olej silnikowy, a do sprzęgła potrzebujesz przekładniowy olej np. hipol lub jakiś inny (lepszy) przeznaczony do skrzyń biegów. W moim moto do sprzęgła i do zintegrowanej z nim skrzyni biegów wg. instrukcji leje się hipol 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) według mnie to jest za słabe sprzegło ponieważ te sprzęgło jest przystosowane do 50cmm a nie do 80cmm. czy moze tak być ze sprzęgło jest poprostu za słabe?? i powiedzcie mi gdzie można kupić jakieś sportowe sprzęgło do mojego moto?? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez scooby_bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Kolega z forum zysio w dawnym moto(derbi Senda) mial tak samo zmien tarcze sprzegla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) to te same moto :) ale teraz jest moje:) i niewiesz jakie sprzęgło kupił jakies wzmacniane czy orginalne tyle tylko ze nowe??i gdzie mozna kupic wzmacniane sprzeglo do mojego moto i ile by kosztowało??o i jeszcze jedno jak poznac ze tarczee sprzęgła są spalone?? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez scooby_bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 to te same moto :) ale teraz jest moje:) i niewiesz jakie sprzęgło kupił jakies wzmacniane czy orginalne tyle tylko ze nowe??i gdzie mozna kupic wzmacniane sprzeglo do mojego moto i ile by kosztowało??o i jeszcze jedno jak poznac ze tarczee sprzęgła są spalone?? będzie szklista powierzchnia, ja dalej się upieram przy oleju bo miałem podobny objaw w innym moto że wlałem samochodowy i się ślizgało dopiero po zmianie na motula wróciło do normy bez potrzeby wymiany sprzęgła Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 ale enduromaster to jest silnik po tuningu !! i te sprzęgło jest przystosowane do seryjnej 50cmm a nie do tuningowanej 80cmm, i to moze być przyczyną. I ile ten olej co ty polecasz kosztuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) w larsonie 29zł + przesyłkahttp://www.sklep.larsson.com.pl/?a=c5&c=18...id=&sid=&idc=95 Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez zaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) aha dzięki. a powiedzcie mi gdzie moge dostac tarcze i sprężyny sportowe do sendy?? parzyłem na mielochu i tylko tam coś znalazłem. gdzie coś jeszcze jest??No dobra jezeli nic nie znajde więcej to zamawiam jutro tarcze sprzęgła matrakit pro race, razem z spręzynami i do tego olej motul transoil expert musi byc dobrze!! Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez scooby_bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majak Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Jak masz pieniadze to zamawiaj :crossy: Mieloch to chyba jedyny sklep gdzie takie cos dostaniesz.... Importer z Polski nie wycofal i nie ma czesci do Derbi. Ja na zestaw napedowy czekalem od wiosny i nareszcie pare dni temu przyszedl !! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) to pewnie masz z 30 parę koni z tej 80 jak sprzęgło nie trzyma :crossy: , w sendzie nie da rady zajechać sprzęgła nawet przy mocy 25km , warunek to twardsze sprężyny. sprawdzone, znajomek od 5 lat tak jeździ i sprzęgło lux a osiagi porównywalne z odblokowanym kmxem tylko że tłoczek musi 2x w roku zmienić. motul transoil expert w salonie ktm 26 zł Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_bp Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 hehe niewiem ile mam mocy :crossy: ale i tak kupie sportowe sprzegło i spręzyny bo lubie sobie spalić gume albo polatać na tylnim laczku. ;] kupie te tarcze i ten olej musi byc dobrze;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 a ja dalej:najpierw olej a jak nie pomorze dopiero nowe tarcze Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi