lukasz-aprilia Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Celowo daje tutuaj, bo to raczej problem "psychiczny", a nie typowo mechaniczny. Gdzies w okolicach deski rozdzielczej - przedniej szyby dzwoni mi w Suzi jakas sruba. W czasie jazdy silnik osiaga rowne 5.000 obrotow i pojawia sie ten straszny dzwiek "dzzzzzzz". Rozebralem dzis wszystkie plastiki, podokrecalem wszystko co sie dalo, a skurczybyk dalej dzwoni. Normalnie po nocach mi sie to sni. Problem tak perfidny, ze na postoju nie da sie go zlokalizowac - jak krece na postoju po obrotach to nie ma tego dzwieku. :evil:. W czasie jazdy kladlem sie na zbiorniku, zeby namierzyc dokladnie co brzeczy i tez bez rezultatu - dzwiek po prostu rozchodzi sie z calego przodu na wysokosci zegarow. Dociskalem kazdy ze wskaznikow, jechalem bez lusterek - teraz chyba pozostaje jazda bez kierunkow a pozniej bez przedniej szyby. :evil: Juz wymiekam - koncza mi sie pomysly. Jeszcze kusi mnie, zeby zagladnac do zaciskow hamulca przedniego, ale kurna gluchy nie jestem i wyraznie slysze, ze dzwiek wydobywal sie na wysokosci zegarow (a nie "spod kola"). Doradzcie - pocieszcie, bo jeszcze troche i wezme w reke mlotek... :( Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 pierdzielnij młotkiem kilka razy i ma przestać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 a może bryloczyk od kluczy =]mi też dzwonił ale jak skurczybyka dopadłem i odpiołem od kluczy to już nic nie ma prawa bzzzzdryngolić =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks_xl Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Moze tym postem nie rozwiaze twojego problemu, ale to jest wlasnie to, za co nie nawidze plastikow. Moj skuter tez jest plastikowy :( Nigdy wiecej.No i zycze stalowych nerwow podczas szukania przyczyny "dzzzzzzz" :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zdejmij kask podczas jazdy i dokładnie zlokalizuj perfidne źródło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaj0 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Zdejmij kask podczas jazdy i dokładnie zlokalizuj perfidne źródło Zrób to najlepiej przy prędkości około 200 km/h. To jest następny powód, by nie kupować japońskich motocykli! Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez kubaj0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Kierunki tez nie - zdemontowalem a mimo to brzeczy :( . Jutro jazda bez szyby :evil: Jesli i to nic nie zmieni to bede szedl sladem ostatniego dlubania w sprzecie - czyli zaciski (sprawdzalem grubosc klockow i czyscilem tloczki) oraz uklad wydechowy (malowalem kolektory) PS> tez sie zastanawialem nad jazda bez kasku - w razie kontroli powiem, ze to stan wyzszej koniecznosci - walka z odglosem mogacym wpedzic w chorobe psychiczna. :evil: Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Zdejmij bryloczek i inne gadżety przyczepione do twoego kluczyka o ile je masz, w ER 5 właśnie tak mi bryloczek z kółkiem wariował. Istnieje jeszzce mozliwość że gdzieś jakiś plastik wpada w wibracje i dotyka innego elementu powodując ten denerwujacy dźwięk... ps. w Er-5 w wibracje wpadał mi podnóżek pasaera wywołując okropny dźwięk, początkowo myślałem że to coś w silniku brzęczy. Kilka dni zajęło mi dojscie do tego banału ( ale tak jak wspomniałeś jak wszystko się trzęsie , silnik głośno pracuje to ciężko zlokalizować przyczynę) :( ... pzdr. Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez 01kriters Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Istnieje jeszzce mozliwość że gdzieś jakiś plastik wpada w wibracje i dotyka innego elementu powodując ten denerwujacy dźwięk...U mnie coś takiego występowało w okolicach 3000 obr. Końcówka szyby delikatnie odstawała od owiewki i przy wspomnianych obrotach wpadała w niezły rezonans. Może u Ciebie lukasz to samo brzęczy? Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 No wlasnie tak mi sie wydaje, ze dzwiek najbardziej rozchodzi sie z okolicy szyby. Tylko co ciekawe lapalem w czasie jazdy za szybe, sprawdzalem czy podkladki pod sruby mocujace sie nie obracaja - i nic - dzwiek nawet nie cichl. Ale moze rzeczywiscie to jakis plastik na styku z przednim reflektorem. Trzeba bedzie zdemontowac szybe, a potem oba boczne plastiki. Skoro wykluczylem juz lusterka, kierunkowskazy, kluczyki w stacyjce takze - to pozostaja albo plastiki albo jakis element ramy (stelaza zegarow). Jesli okaze sie, ze to cos od mocowania lampy-zegarow to gorsza sprawa. W Imbryku jest to tak ciasno zabudowane, ze bez demontazu wszystkich zegarow nie da sie tam nawet lapy wcisnac :( . Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi