DeathMan Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Mam pytanko krótkie. Czy silnik 2-sówowy od skutera ma prawo działać bez kranika podciśnieniowego ? Od roku skuter leży w garażu i nawet mechanik rozłożył ręce, a siedzi w skuterach i motocyklach od parunastu lat, tyle, że on to podłączył na krótko, od baku bezpośrednio do gaźnika a pozostałe przewody zaślepił śrubą. Kranik ma 4 wyjścia, 2 od baku i dwa do gaźnika, niestety jest na 100% uszkodzony dlatego pytam czy mam szukać kranika czy gdzie indziej jest przyczyna. Skuter to Cagiva City 50ccm więc musiałbym szukać jakiegoś zamiennika od innego skutera bo za sprowadzenie z włoch orginalnego kranika krzyczą 500 złotych. PS. Jak znajde kabel od aparatu to wrzuce zdjęcia tego kranika tak dla wglądu. Może ktoś będzie wiedział od czego będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Bedzie działał bez kranika tylko ze jak stoi nie uzywany to moze paliwo uciekac z gaźnika a zapalic powinien najlepiej załuz sobie zwekły ręczy i zakręcaj go na noc albo jak stoi!! Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 zwieksza sie troche spalanie.jezeli gaznik jest dobry i zaworek trzyma dobrze to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathMan Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Od mechanika odebrałem i ten mówił, że działa. Przywiozłem skuter na samochodzie do domu, i odpalał bez problemu, jak skręciłem siedzenie itd. odpaliłem i nie chciał jechać dusiło go i szarpało czyli to samo co się działo przed mechanikiem, pomyślałem, że sprawdze na innej świeci, zmieniłem i nie chciał odpalić, włożyłem ponownie tą świece na której palił i już nie odpalał. Z pod głowicy leciał jakiś dym i śmierdziało spalenizną. Co może być grane ?PS. gaźnik czyszczony, regulowany, więc to chyba nie tam przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 moze sie zatarl lub cos sie wypala albo poszla uszczelka :clap: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 www.skutercentrum.pl < tu zgłoś swój problem, powinni doradzić (mnie pomogli) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathMan Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Z Krakowa do Gdańska do serwisu jechal nie będe :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 na stronie głównej jest coś takiego : " nietypowe zamówienia i pytania techniczne " < tu musisz udeżyć. Myślisz że mi się chciało jechać ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi