Nitro Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Witajcie mam problem w sprawie rejestracji Yamahy Dt z niemiecWieć tak polak 1. kupił dt od niemca mam tą ich umowe potem sprzedał polakowi 2. on tez niewidział potrzeby rejestracji pojedził chwile i mi sprzedał czyli polakowi 3.(JA) mi też rejestracja niebyła potrzbena.Teraz sprzedałem motor polakowi 4.(ten który chce rejestrowac) on sobie przetłumaczył dokumenty i teraz mówi ze ma problem (posiada on umowe ze mna,jak chce to moze meic umowe miedzy 2 a 3.Ale on mówi ze nieda rady zarejstrowac poniewaz 1. który był pierwszym włacicicielem w kraju musi to zarejestrowac chyba ze posiada jakis komis tak mi tłumaczył.Od kogoś słyszałem (ale to chyba niezgodne z prawem) zeby podrobic umowe omijając poprzedniach włacicieli ze odrazu sie kupił od niemca :biggrin: Prosze was o odpowiedz o rady jak onma to zarejstrowac zeby niebyło z tym potem problemów wiekszych bo juz małe są. :) Prosze o odp i Pozdrawiam wszystkich 4umowiczów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Jeżeli jest ciągłąść wszystkich umów to ten koles moze bez problemu zarejestrowac, niewazne ile wczesniej miala wlascicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 jezeli moto nie bylo w polsce rejestrowane ani razu to ten ostatni musi napisac umowe z ostatnia osoba ktora jest w briefie, czyli z ostatnim wlasicielem w Niemczech. Wtedy nie bedzie zadnego problemu. Umowe samemu sie pisze, dane niech wezmie z briefu i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitro Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Aha włansie o to również pytałem :biggrin: a powiedz mi to jakoś niewyjdzie potem przy rejestracji ze to podrabiane ,chodzi mi o to ze oni tego niesprawdzą ze to ktos inny kupil od niemca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Aha włansie o to również pytałem :biggrin: a powiedz mi to jakoś niewyjdzie potem przy rejestracji ze to podrabiane ,chodzi mi o to ze oni tego niesprawdzą ze to ktos inny kupil od niemca? No jak motocykl nie był jeszcze rejstrowany w polsce to jak to mają sprawdzić? Po prostu ten komu sprzedałeś sprzet, musi sobie zrobić umowe z niemcem ktory jest w briefie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Jak by to był lexus za 300 tyś Eur to może by sprawdzali, a i tak niemiec nie ma obowiązku tłumaczenia się komu sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 nikt nie bedzie sprawdzal, pozatym innej opcji nie masz :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi