Pastor Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Witam!Chcę zamontować rozrusznik w MZ ETZ 251, planuję to zrobić mniejwięcej tak jak prądnica w junaku. Jest jednak problem, czy rozrusznik kręci się jeszcze gdy silnik pracuje czy jest może jakos wewnętrznie odłączany jak w samochodowych przez bendiks. Trochęoglądałem na allegro rozruszników i większość ma tylko wystające wałki, czy one maja w środku jakieś sprzegło czy coś? Moze ktoś zna jakiś rozrusznik tanie i nie wielkiej mocy z takim sprzęgiełkiem, wystarczy od silnika 125ccm.Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 większość nie ma wewnętrznego sprzęgła poza tym wydaje mi sie zabawa nie warta zachodu ,ale twoje moto i mozesz robic co ci sie podoba seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 kombinowalem z rozrusznikiem do etz. generalnie ciezki temat. rozrusznik odlaczany jest sprzeglem odsrodkowym lub bendiksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAke Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Pstor wiedze ze nie odpuscisz ;) Ale to dobrze :P Edytowane 28 Lipca 2006 przez SAke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 kiedyś widziałem na allegro jawe ts 350 z rozrusznikiem od jakiegos japońca ,moze warto sie oprzec na takiej przeróbce ,tylko trzeba popytać i poszukać ,może w dziale 2T ktoś coś wie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) masz kosiarke:> jesli masz to zobacz jak tam dziala jesli pociagniesz za linke to wtedy nachodzi kolo i gdy juz silnik chodzi na wlasnych silach to sprezyna go odpycha i nie ma problemu przyjzyj sie jak to dziala:] na podobnej zasadzie dziala rozrusznik Edytowane 28 Lipca 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastor Opublikowano 29 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 już mniejwięcej wiem jak to działa, teraz tylko trzeba kombinoiwać. Używanych z bendiksem nie ma w atrakcyjnych cenach na allegro, a dorobić sprzęgło też problem. Chociaż można wykortzystać istniejący wałek kopniaka, bez sprężyny, zeby mógł się obracać i do tego rozrusznik podpiąć i byłoby ok chyba.Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi