Dawid_89 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Witam, jesli nie macie dozownika to ile lejecie oleju do bezyny ?? Chodzi mi o wysokoobrotowce np NSR, RS.A jak macie dozownik to dolewacie cos?? I jeszcze jedno jak jest za duzo oleju to moze byc slabszy "?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 ja mam motocykl zundapp ks 80 i ma dość wysokoobrotowy silnik(czerwone pole na obrotomierzu zaczyna sie od 10tys.obr) i zalecana jest mieszanka 1:50.co do ilości oleju to raczej może być troche słabszy jesli bedzie go za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) co to za pytanie ? po pierwsze jak nie ma dozownika to trza mieszac tyle ile kaze producent oleju... ;) po drugie jak mam dozownik to po kiego hu*a mam dolewac i po trzecie jest oczywiste ze jak mieszanka jest za bogata to slabnie maszyna Edytowane 27 Lipca 2006 przez wrobel51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Moj kolega ma nsr 50 i leje 1/25 ale tak do konca to nie jestem pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Moj kolega ma nsr 50 i leje 1/25 ale tak do konca to nie jestem pewny To po co piszesz ;) ;) A do autora tematu często na motocyklu pisze jaką proporcje przygotowywać, a jeżeli nie to w serwisówce będzie. Zawsze pewniej niż dozownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 jak nalejesz 100 ml na 5 litrów to nie zaszkodzi a jak sie bojisz to lej 150 moto troche wtedy dymi ale nie ma muła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter19850207 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 setka oleju na pięć litrów benzyny ;) taka skala zwawsze jest ok w takich moto jak ty masz ;) Pozdrawiam! Piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Moj kolega ma nsr 50 i leje 1/25 ale tak do konca to nie jestem pewny popierwsz ja wogule nie leje mam dozownik ! po drugie mieszanka 1:25 to jest za duza a co do autora to wystarczy 1;45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi