marcinn72 Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) CZ jest aktualnie w trakcie ponownego odrestaurowywania, wprawdzie 20lat temu już raz to sam robiłem... teraz młodszy brat wraz z ojcem, a właściwie ojciec grzebią przy tym ;-) wiem że Shadow nie jest wielki... ale ona też jest niewielka i oprócz klamek ma problem z lecącą kierownica przy wolnych manewrach.tak to już jest z tego typu motocyklami... a co planujemy?... hmmm... dużo by mówić ;-)jej się marzy Triumph bonnevile albo speedmastera dla siebie szukam BMW R-type (choć w temacie 4o jestem zdecydowanym przeciwnikiem pancerwagenów i tej marki to motocykl jak najbardziej, a fascynajca trwa od czasów natknięcia się na pamiętną BMW R75 Sahara z wózkiem bocznym) Edytowane 18 Września 2008 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włoszku Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) R75 sahara to chyba najtwardszy, najmocniejszy i najpiękniejszy motocykl w stylu wojennym jaki w życiu widziałem! Tym to chyba można w polu ziemie zaorać! Chciałbym takiego posiadać, ale nie stać mnie na taki luxus, w tej samej cenie, mogłbym mieć rocznego Harrego Fat Boya, albo Heritage Softail i tutaj byłby już cięzki wybór.. W Harleyach kocham sie jeszcze bardziej niż w marce BMW (oczywiście tylko motocykle, cztery kółka bleee :cool: ) Na koniec, dodam, że jeżdżę na japoni.. Ale to jeszcze nie jest chyba moto docelowe.. Tak naprawde marzy mi się wyczesany chopper w stylu Easy Rider i przejażdżka u boku Sonny Barger'a, najtwardszego (choć już sędziwego) Hell's Angel'a na tej planacie :buttrock: A, żeby nie był taki offtop, to dodam, że VT600 zacny sprzęt i sprzedawałem go niemal ze łzami w oczach. Niech Twoje dziewcze nabierze troszke krzepy i da sobie rade z okiełznaniem tego motocykla. ps, jak to mówią... "size doesn't matter" :smile: Edytowane 18 Września 2008 przez Włoszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QFEL Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) witam. hmm.600? zajebisty motorek.mam vlx 88r wersja amerykańska.jeżdze już od 3 lat.co przy niej robiłem?linka od sprzęgła,wymiana oleju i filtra,i akumulator.a co bardziej technicznych rzeczy to zero. :icon_biggrin: a co do eksploatacji mojego fikołka?ostatnio mi palił 100mil-161km 6l..wiem ze pali mi od 3.75-4.2l nigdy mi więcej nie spalił.Predkość max jaką jechałem to145km/h.ok 130 wpada w małe drgawki .fakt układ napedowy musze wymienic.i znowy bede latał.a tył mi nie dobija chyba ze naprawde wpadne w zajebiaszczą dziure.wiem jedno.motorek bezawaryjny,mało pijący,ogarniety.POZDRAWIAM.... Edytowane 8 Grudnia 2008 przez QFEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Nie jestem zwolennikiem choperów i tego typu taczanek, ale ta shadowka jest w dechę... http://pl.youtube.com/watch?v=_0r9cklYflc&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankha_vt Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 muszę wymienić w mojej napęd. Początkowo chcialam wymienić tylko łańcuch ale mi to odradzono wiec wymieniam wszystko! jakiej firmy najlepiej kupić napęd i gdzie dostanę w rozsądnej cenie? Cytuj Hangaround AMAZONS WMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 dział: co, jak kupić, o łańcuchach było n-razy... jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włoszku Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Nie jestem zwolennikiem choperów i tego typu taczanek, ale ta shadowka jest w dechę... http://pl.youtube.com/watch?v=_0r9cklYflc&feature=related Faktycznie cacuszko! Potraktowany niczym jakis Harry. Miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthos_SD Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Zatem skoro było "coś dla oka".... Myślę, że można by teraz nieco posłuchać :bigrazz: Proszę zatem podkręcić nieco głośniki i wsłuchać się w tą piękną muzykę... :buttrock: Na początek łagodnie Honda VLX na wydechu V&H: Teraz nieco mocniejsze uderzenie :bigrazz: ... Również Shadow 600: A na deserek Shadow ACE na wydechu Cobry Lo-Boy Shotgun... :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: : Miłego słuchania.... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezimierz Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Tak co do tych kitów, to (starałem się czytać uważnie, ale nie widzę, żeby ktoś wrzucił ten link) na Scootworks jest sporo dobrych dodatków do shadowek. Poza zestawem z paskiem http://www.scootworks.com/shop.cgi/page=pa...ID=PUT_SID_HERE można tam znaleźć również zestawy do modyfikacji tyłu zawieszenia. Najfajniejsze remedium na to wasze dobijanie tyłu nazywa się "Hardtail Conversion Kit" i kosztuje $49.99. Po zastosowaniu już absolutnie NIC nie będzie dobijać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) nasza z tyłu nie dobija mimo że najczęściej jeździmy we dwoje, już prędzej sporadycznie czuć przód Edytowane 9 Marca 2009 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) mam problem z kontrolką od luzu między biegami czasami się zaświeci, lecz gdy się nie zaświeci muszę złożyć nóżkę i wcisnąć sprzęgło do odpalenia moto ponieważ traktuje to wtedy jakby był na biegu a po rozłożeniu nóżki zaraz gaśnie, wydaje mi się że problem tkwi w czujniku od luzu gdzie go mogę znaleźć ? oczywiście chodzi o Honde Shadow 600 Edytowane 23 Marca 2009 przez radziok16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow man Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam wszystkich Postanowiłem rozpocząć przygodę na jednośladzie i tarafiła mi się okazja "tak twierdzi sprzedający" Honda shadow 600 z roku 1994. Proszę kolegów bardziej doświadczonych w tym temacie o podpowiedź, na co mam zwrócić szczególną uwagę przy zakupie, jakie mankamenty gryzą taki motorek i czy cena 10 000 złoty to odpowiednia kwota za taki rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=2263&st=0 to na początek. a ceny porównasz najszybciej z ogłoszeń, bądź to na allegro bądź np. mobile.de jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Honda Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Za bardzo to nie rozumiem Waszego narzekania.Motocykl jest zajebiaszczy piekny,bezawaryjny i ekonomiczny i bardzo wygodny.Nie ma zadnych problemów ani z nim ani z jego eksploatacja.jeżdziłem a wielkim napakowanym kumplem z tyłu i nic nie dobijało co mówiąc żeby przy plecaczku dobijało [wystarczy wyrgulowac tylni amortyzator odpowiednio]Kanape jaki problem zmienic srube pod klucz nr 10,z akusa mozna wyprowadzic przewody jak komus nie chce sie akumulatora wymieniac ale to bez sensu.Ja mam zbiornik 9L i wystarcza stacje sa co kawałek wiec nie ma problemu.A łancuch ciezko nasmarować i wymienic co 25000km za 460zł to chyba nie jest az tak kolosalny wydatek w porównaniu z 500 euro za pas a przebieg tylko zwieksza sie dwukrotnie.Takze nie marudzcie tylko pomyślcie ,drugiego takiego motocykla nie ma.Szanujcie go.On ma dusze.Pozdrawiam i szerokosci życze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebyt Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam. Posiadam shadow'kę od 2 miesięcy. Ogólnie jestem zadowolony. Ale czemu nie ma w niej kontrolek od temp. wody, ciśń oleji i side stund ? Czy ktoś ma na to prostą i PRAWIDŁOWĄ odp. ? VT 600C, 1992r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi