soze Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Witam wszystkich! Czy mogłby mi ktoś podać wymiary simmeringów w silniku s-32 shl M11 jakie i gdzie.Łożyska udało mi sie odnaleźć w książce:) . Czy wie ktoś gdzie można kupić takie simmeringi we Wrocławiu?Łożyska kupie w sklepie ze sprzętem rolniczym tam są tańsze... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Wymiary simmerringów w tym silniku to:- wał korbowy : 20x35x7-wał od strony iskrownika : 20x47x10-koło zdawcze : 30x40x7Niestety nie wiem gdzie w tej chwili można je kupić we Wrocławiu.Ja kiedys kupowałem w sklepie gdzieś w okolicach Nadodrza ale to było kilka lat temu i nawet nie wiem czy ten sklep jeszcze istnieje.Musisz poszukać-powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soze Opublikowano 23 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Dzieki wielkie. Poszukałbym tylko nie jestem z wrocka. Ale dla chcącego nic trudnego! Wygląda na to, że zdąże wyjechać w tym sezonie. Pozdro i do zobaczenia na trasie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Rzeczywiście nie jestes z Wrocławia , coś mi się pomyliło.Zapomniałem jeszcze napisać , że simmerringów 20x35x7 są w silniku 2 sztuki ( takie same są w piastach kół - razem w całym motocyklu 6).Przy zakładaniu zwróć uwagę , aby od strony sprzęgła simmerring oddzielał od siebie dwa łożyska.W ten sposób jedno będzie smarowane olejem z mieszanki , a drugie ze skrzyni biegów.Jeśli zrobisz inaczej , to jedno z łożysk nie będzie miało dostatecznego smarowania i szybko się zużyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skate Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam wszystkich mam pytanie co do Shl M11 czy moglibyście podac mi wymiary tłoka NOMINALNEGO, R1 R2 ,R3 i R4 ?? dzięki serdeczne pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrucha77 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Nominal 61.50 i kolejne szlify co 0.25mm. Ciezko z dobrymi tlokami , mam teraz od Sztatmillera podobno z zapasow ale zadna rewelacja i puchnie.Oryginalne tloki mialy ksztalt barylkowaty, pozniejsze-powiedzmy maja jakas owalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi