Aivars Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Witam Roztoczylem gaznik na 17,5mm,powiekszylem kanal ssacy na 21mm,poszerzylem kanaly przelotowe i dopasowalem,zeby zadnego progu nie bylo miedzy cylindrem a karterem i po odpaleniu okazalo sie, ze nie mam wolnych obrotow. Dysze glowna mam 72(od 70cm),cylinder polski 60cm.Jak otworze mu delikatnie ssanie to chodzi na wolnych przez kiladziesiat sekund bardzo dobrze.Z ssaniem po odkreceniu manetki tez dobrze wchodzi na obroty,ale bez ssania ma taki moment ''buuuu'' i dopiero po tym wchodzi normalnie,tak jakby benzyny nie dostawal.Podwyzszalem poziom paliwa,ale tak samo.Iglice tez podnosilem i nic.Wymienialem tez przerywacz,i przerwa moze nie jest ustawiona ze szczelinomierzem,ale motorek jezdzi normalnie,wkreca sie na delikatnym ssaniu tez dobrze.Wiec raczej wykluczam to,ze przez przerwe na przerywaczu nie ma wolnych obrotow.Regulacja srubka od wolnych obrotow (gaznik 16N3-5) kompletnie nic nie daje I tutaj moje pytanko:Jak wymienie dysze glowna to bedzie zachowywal sie normalnie czy bede musial tez wymienic biegu jalowego na wieksza?Bo juz sam nie wiem co mam zrobic...Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 niech zgadne , masz też filtr stożkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Nieeeee....Normalny filtr powietrza,jak w seryjnym simsonku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Większa średnica gardzieli powoduje większy pobór powietrza. Dla zachowania optymalnej mieszanki trzeba mu zapewnić także więcej paliwa. Dlatego dysza musi być większa.Jeśli chodzi o dyszę wolnych obrotów to raczej nie powinna się zmienić, ponieważ przepustnica zamyka cały przelot powietrza. Ale właśnie w tym elemencie prawdopodobnie tkwi przyczyna.Sprawdź czy przepustnica nie jest bardzo wytarta. Jak ma luzy i dostaje powietrza to tak jakbyś trzymał moto na lekkim gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 a powiedz mi czy roztoczenie tego gaznika przynioslo jakies efekty w osiągach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ogolnie przerabialem duzo rzeczy i efekt jest zadowalajacy,czyli okolo 85km/h po prostej,solo,przy wadze 75kg.Motorek normalnie jezdzi,przyspiesza itp,tylko mnie te obroty denerwuja.Przepustnica ma okolo miesiaca,jak caly gaznik...Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi