MichałKaczmar. Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Od wczoraj wskaznik temp. zmniejszyl swoj zakres - jest ciagle bliski zera a wentylator wlancza sie przy 1/4 jego skali. Dodatkowo wskazowka reaguje na manetke gazu - wartosc obrotow - jak odkrece to wychyla sie w kierunku zera. Napiszcie chy zetkneliscie sie juz z taka sytuacja i czy to moze byc powazna awaria czy mam sie przyzwyczaic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Lepiej sie nie przyzwyczajaj tylko sprawdz elektryke. Ja mialem podobny przypadek - tylko bez wariacji przy przykrecaniu gazem. Okazalo sie ze padl czujnik temperatury cieczy chlodzacej - jest to taki maly pierdolnik wkrecony w blok silnika pomiedzy 2 i 3 cylindrem - dochodzi do niegi pojedynczy kabelek zakladany na zatrzask. Dodatkowo zeby nie bylo za wesolo przy wykrecaniu czujnika sie po prostu ukrecil i byl duzy problem z jego wykreceniem. Czujnik kosztuje ok. 130 zl. Powodzenia. Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Jestem wlasnie po wizycie w warsztacie. Miales racje Wrew - wysiadl czujnik temperatury. Cale szczescie ze mieli w warsztacie na wymiane bo teraz czekac az zamowienie przyjdzie to uziemienie na pare dni lub dluzej.Pozdrawiam i dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Pozdrawiam i dziekuje. "You welcome" jak to mawiaja starozytni indianie :banghead: Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 że czujnik to wiadomo, ale dlaczego wsaźnik głupieje??, moze oszukiwać, ale głupieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi