panas Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) Witam!!! Jeżdzę Suzuki GS 500E i dzisiaj byłem zmuszony dopąpować koła i zabijcie mnie ale nie wiedziałem ile atmosfer należy podać do przodu a ile na tył... :icon_biggrin: Uswiadomicie mnie?? :wink: Edytowane 17 Lipca 2006 przez panas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Powinienieś mieć gdzieś naklejkę (albo pod siedzeniem albo na wahaczu). Prawidłowe ciśnienie w GS'ie to 2.25/2.50 (przód/tył). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Na oponach masz ez podana wartosc przez producenta, jesli nie ma naklejki nigdzie na wahaczu czy pod siedzeniem to wartosc masz na oponie. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Na oponach masz ez podana wartosc przez producenta, jesli nie ma naklejki nigdzie na wahaczu czy pod siedzeniem to wartosc masz na oponie. Pozdr Na oponie jest napisana maksymalna dopuszczalna wartosc cisnienia. Cisnienie powinno byc takie jakie zaleca producent motocykla a nie producent opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 W porządku... sprawdze podane przez Was tropy... i napisze czego sie dowiedziałem!!! Wczoraj jak dopąpowywałem koła to na przód dałem 1,5 atmosfery a na tył 2 i w sumie róznica już była kolosalna jeżeli chodzi o jazde!!! Gdy jechałem na CPN na lekkim "kapciu" aby dopąpować kółka to moto był strasznie nadsterowny a już przy tych wartościach cisnienia w kołach o niebo lepiej się prowadziło!!! Mój apel: KONTROLUJCIE CIŚNIENIE W KOŁACH WASZCH MASZYN!!! Chodzi o Wasze (Nasze) bezpieczeństwo!!! :icon_mrgreen: Powinienieś mieć gdzieś naklejkę (albo pod siedzeniem albo na wahaczu). Prawidłowe ciśnienie w GS'ie to 2.25/2.50 (przód/tył).Sprawdziłem... jest naklejka pod siedzeniem!!! W sume to nigdy nawet nie zwróciłem na nia uwagi ale jest i wartości są dokładnie takie jak podałeś. :icon_biggrin: Pozdro All :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi