ABG Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam!Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest?Motocykle i auta są w Danii droższe około 5 razy niż w Polsce czy Niemczech.Jak to możliwe, że znam gościa w Polsce co sprowadza motocykle właśnie stąd i na tym zarabia?Ceny są związane z jakimś ogromnym podatkiem. Nic więcej nie wiem. Może coś jest zwracane?W sieci nic nie znalazłem i zapytać się nie mam kogo, a jeżeli ktoś na tym zarabia to dlaczego mam dla siebie czegoś nie przyciągnąć. Ale jak???Np. za 10 letnią Ninje 6 trzeba dać około 25tys. zł :biggrin: Wie ktoś jak to działa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Dania jest najbardziej restrykcyjnym krajem w Europie jeśli chodzi o rejestrację pojazdów. Oprócz drakońskich opłat / np. w przypadku fabrycznie nowego auta osobowego przewyższają one wartość pojazdu/, nie dopuszcza się do ruchu jakichkolwiek przeróbek w motocyklach, rejestrowane są tylko motocykle z ważną homologacją producencką. A więc żegnajcie dragi, wydumki, czopery.... Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Mój ojciec sprowadził kilka fur z danii i jeszcze na tym zarobił.Np. Peugeot boxer maxi 2001rok za 18tys..Ale jak robił te rejestracje i inne to ci nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi