dudek146 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam!Jak w temacie, podczas jazdy z pasażerem niemiłosiernie dobija mi tylne zawieszenie, wiem że „ten typ tak ma” ale jest może możliwość wymiany sprężyn na jakieś twardsze?Jeśli tak to na jakie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) sprobuj nieco utwardzic tylna sprezyne. Powinno ci pomoc i obedzie sie bez dodatkowych kosztow czyli wymiany.pzdr Edytowane 16 Lipca 2006 przez Volks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek146 Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 jeśli chodzi u utwardzenie zawieszenia regulacją to jest już na max, jedyne co wchodzi teraz w grę to wymiana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Hm ....parę złotych to kosztować będzie niestety ...chyba że coś sam pomyślisz ...U mnie z pasażerem jest ok ale tylko dlatego że ważę 68 kilo a plecaczek 50..pozdrawiam .... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davgor Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 u mnie ten problem nie występuje a nawet mam wrażenie że tył jest za twardy!tylko, że razem z plecaczkiem ważymy max 110kg;)kiedyś widziałem jak tanim kosztem utwardzić zawieszenie na sprężynach _tylko że to w samochodzie było.wkłada się taki gumowy krązek między zwoje spręzyny i gotowe. tanio i twardo.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Może masz walnięty amortyzator. Ugnij tył na maxa i szybko puść. Zobacz czy tył podnosi się szybko, czy wolno. Jeżeli amor nie trzyma zawieszenie chodzi tylko na sprężynie. Czy nie maiłeś jakiś wycieków oleju z amora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek146 Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 hm... no to macie fajnie bo ja z plecaczkiem ważymy coś około 140 kg z czego ja prawie 90 :icon_biggrin: - muszę się wziąć za siebie, jak schudnę to i zdrowiej i lepszy komfort jazdy... a na poważnie to moto wydaje się być twarde szczególnie na małych nierównościach np. łączenia asfaltu-wtedy czuję że tylne koło prawie odrywa się od nawierzchni i kanapa nieźle kopie po czterech literach.Gorzej jest na nierównościach "łagodnych i głębokich” wtedy tył wjeżdżając w taką "dolinę” strasznie dobija, po czym - po wyjechaniu z "dolinki" następuje hopka w górę a potem tył opada i znowu potrafi dobić :wink: gumowych wkładek to wolę nie stosować - można połamać sprężyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 hm... no to macie fajnie bo ja z plecaczkiem ważymy coś około 140 kg z czego ja prawie 90 - Półtora roku męczyłem sie z tym zasranym dobijającym tyłem ,aż sprzedalem motocykl i sprawa sie rozwiązała :wink: :icon_biggrin: Sevenfifty górą :icon_mrgreen: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi