thefex Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Macie jakis patent zeby skleic gume z plastykiem?chodzi o polatanie puszki filtra powietrza, z ktorej wychodzi gumowy krociec do gaznika.. widac ze bylo to urwane dawno temu i zrobione przez jakiegos patenciarza domowego.. sam to zalepilem takim klejem ktory sie topi taka wytapiarka w pistolecie, ale to dalo kiepski efekt.. zadna kropelka tego nie skleje, bo zaraz peknie, poza tym szpara ma rozna grubosc.. od 0,1mm do przerwy nawet na pol centymetra...myslalem zeby to zawiezc do chlopakow z Yamahy w olsztynie zeby mi to pospawali jak zwykle plastyki.. chyba ze macie jakis tanszy pomysl Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 porzadnie odtłuscic..... silikon i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baal_XL600 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 miełem podobny problem, w miejscu gdzie guma najbardziej odstawała wkręciłem w nią przez plastykową obudowe wkręta do drewna. on dociągnąl tą gume do obudowy, potem uszczelniłem wszystko silikonem i dziala. w dodatku prawie nic nie widać:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 no ja myslalem tez zeby to sprobowac moze jakas goraca guma skleic.... np podpalic detke rowerowa i skapywac tym szajsem :wink: Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 no ja myslalem tez zeby to sprobowac moze jakas goraca guma skleic.... np podpalic detke rowerowa i skapywac tym szajsem :wink: jak spalisz gumę to zostanie ci własnie taki szajs ..i na dodatek nie będzie on plastyczny a czy ty chcesz koniecznie to na stałe skleić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 musze to skleic, bo inaczej przez ta nieszczelnosc do gaznika naleci mi syfu... macie jakis pomysl? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 silikon?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulbor Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 witam jest cos takiego jak guma w tubie ( moze brzmi smiesznie) nie jest to normalny sylikon bo jak zaschnie to powstaje z tego guma idealnie sie nadaje do laczenia gumy i plastuku wulkanizacji itp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi